Skip to main content
När du vill åka på ditt livs äventyr

Ecuador & Amazonas med kryssning på Galápagos ✈

FLYGRESA - Sydamerika - 15 dagar

 

Ecuador & Amazonas med kryssning på Galápagos
- Låt drömresan bli sann

En oförglömlig drömresa till Ecuador med Amazonas och Galápagos. Vi inleder i Unescodekorerade huvudstaden Quito där vi korsar ekvatorn och fortsätter till Amazonas och en prisbelönt ecolodge. Vi kommer verkligt nära regnskogen under vandringar och båtutflykter där vi möter ett unikt ekosystem. Avslutningsvis väntar en magisk kryssning runt Galápagosöarna, ingen annanstans i världen kommer vi lika nära vilda djur i frihet som här. Sjölejon, leguaner och Darwin. Amazonas och Galápagos är en svårslagen kombination och ett minne för livet!

 

Rundresan i korthet

Dag 1:  Skandinavien - Quito
Dag 2-3:  Quito
Dag 4:  Quito - Otavalo
Dag 5:  Otavalo - Quito
Dag 6:  Quito - flyg till Coca
Dag 7-8:  Amazonas
Dag 9:  Coca - flyg till Quito
Dag 10:  Quito - flyg till Galápagos
Dag 11-13:  Galápagos
Dag 14:  Flyg från Galápagos - Guayaquil
Dag 15:  Landar i Skandinavien

Höjdpunkter på resan!
 • Huvudstaden Quito
 • Världens mitt vid ekvatorn
 • Indianernas Otavalo
 • Amazonas regnskog
 • Kryssning runt Galápagosöarna
 • Öarnas unika djurliv
         

Dagsprogram

Dag 1: Äntligen på väg

Flyg till Quito: Efter en kort morgonflygning mellanlandar vi i Europa, byter plan och flyger vidare över Atlanten. Så småningom når vi Ecuador och landar på Quitos flygplats. Scandoramaguiden möter upp och transferbussen tar oss från flygplatsen till genuina Hotel Patio Andaluz i stadens historiska kvarter. Här kommer vi att bo de inledande tre nätterna.

Dag 2-3: Huvudstaden Quito & världens mitt

Quito: I dag ska vi utforska Ecuadors spännande huvudstad. Staden är uppdelad i två delar, en historisk och en modern. Den förstnämnda har utsetts till världskulturarv av Unesco och är en välbevarad kolonialstad. Vi tar oss till torget Plaza de la Independencia, omgivet av historiska byggnader som katedralen från 1600-talet med sina vita klocktorn. Här finner vi också presidentpalatset och kyrkan La Compania de Jesus, av många ansedd som Sydamerikas vackraste barockkyrka. Vi tar oss vidare till Plaza de San Francisco där San Franciscokyrkan med tillhörande munkkloster breder ut sig. Vi fortsätter till den vackra utsiktsplatsen Panecillo som bjuder på fantastiska vyer över den gamla staden men också över de vackra omgivningarna med Andernas berg. Givetvis besöker vi också monumentet för ekvatorn som ligger strax utanför staden och visar exakt var ekvatorn går. Ett besök i Quito är knappast komplett om man inte stått med en fot på södra halvklotet och den andra på norra! Vår andra dag i Quito är fri för egna strövtåg och upptäcktsfärder.

Dag 4: Genom höglandet

Quito - Otavalo: I dag tar vi oss upp i Andernas högland, ett område som främst befolkas av indianer vilka är ättlingar till Ecuadors ursprungsbefolkning. Vägen slingrar sig längs Andernas sluttningar och vi bjuds på vackra vyer, både orörd natur och mer uppodlad mark. Under dagen väntar flera genuina upplevelser då vi får se hur olika hantverk tas tillvara, bland annat hur traditionella flöjtinstrument tillverkas, hur de vackra och för Anderna typiska tygerna vävs samt hur man tillverkar traditionella figuriner. Vi besöker den lilla staden Cayambe, belägen vid foten av vulkanen med samma namn. Här försörjer man sig främst på jordbruk men staden är också berömd för sin blomsterindustri samt ost- och kextillverkning. Vi passar också på att stanna vid en utsiktsplats med vyer över Ecuadors största sjö San Pablo och vulkanen Imbabura. Efter en dag full av intryck når vi den lilla bergsbyn Otavalo, ca 14 mil, och charmiga Hosteria Hacienda Pinsaqui, lantligt beläget norr om byn.

Dag 5: Marknadsstad & vackra vyer

Otavalo - Quito: Otavalo är sedan gammalt synonym med väv- och textilkonst enligt gamla indianska traditioner. Här har man hållit marknad på lördagar sedan långt innan inkatiden och här finns allt från boskap till hantverk, textilier och grönsaker. Numera hålls det mindre marknader alla veckans dagar och vi missar självklart inte detta! På vår väg tillbaka till Quito besöker vi Cuicocha, en vackert belägen smaragdgrön och inbjudande kratersjö. Vi stannar till i samhället Cotacachi, namngett av berget vars sluttningar det ligger på, och tittar närmare på deras lädervaror, en produktion som är vida berömd. Det blir också ett besök hos en rosproducent, tack vare läget vid ekvatorn anses Ecuador vara ett av de bästa länderna i världen att odla rosor på. Vi tittar på utställningen och fascineras av de många sorterna innan vi fortsätter till Quito och återser bekväma Hotel Patio Andaluz, ca 14 mil.

Dag 6: Flyget till Amazonas

Quito - flyg till Coca: I dag tar vi flyget till Amazanos, en flygtur på ungefär en halvtimme. I Coca stiger vi ombord på motordrivna kanoter för en två timmars färd på floden Napo. En första smak av den oförglömliga regnskogen! Sista biten till La Selva Ecolodge sker med kanot och vid ankomst väntar personalen med en välkomstdrink. La Selva har vunnit pris som bästa ecolodge och vi får en kortare introduktion till lodgen och deras arbete innan vi checkar in i våra bekväma bungalows. Under eftermiddagen träffar vi vår naturguide och får ytterligare information om lodgen och regnskogen innan vi ger oss ut på en första kortare vandring och möter den lokala floran och faunan.

Dag 7-8: Mäktigt i regnskogen

Amazonas: Vi har nu två dagar framför oss med häftiga upplevelser i regnskogen! Aktiviteterna beror på väderleksförhållandena och kan ske i annan ordning/ändras gentemot vad som är angivet. Tidigt på morgonen ger vi oss ut för att uppleva när djungeln vaknar till liv. Från ett utkikstorn på ungefär 35 meters höjd spanar vi efter färgglada fåglar och fjärilar. Vår guide delar med sig av sina kunskaper om medicinalväxter och det komplexa ekosystemet. Efter lunch blir det mer vandring och vi spanar efter olika djur i närheten av lagunen Mandi Cocha. När mörkret lägger sig väntar en kanottur för chans att uppleva de nattaktiva djuren. Vår andra dag tar vi oss till en av världens artrikaste naturmiljöer med färgstarka papegojor och parakiter som samlas vid den mineralrika leran. Vi besöker också en familj tillhörande Kichwafolket och lär oss om deras sedvänjor och traditioner. En mycket speciell upplevelse då deras samhällen inte finns utplacerade på några kartor. På eftermiddagen vandrar vi till lagunen Garzacocha och hoppas få se några av alla de arter av apor som lever här. När den tropiska natten lägger sig ger vi oss ut på en avslutande nattvandring för att lyssna och spana efter djur vars ögon lyser röda i skenet från ficklamporna. Efter dagar fyllda av magiska regnskogsupplevelser väntar en sista natt på lodgen. 

Dag 9: Åter mot huvudstaden

Coca - flyg till Quito: Efter en tidig frukost tar de motordrivna kanoterna oss tillbaka till Coca och bussen vidare till flygplatsen. Efter en kort flygtur är vi åter i Quito och checkar in på Hotel Patio Andaluz i centrum. Vi börjar känna oss hemma i Ecuadors huvudstad och ser fram emot en kväll fri för egna upptäckter eller avkoppling.

Dag 10: Flyget till Galápagosöarna

Quito - flyg till Galápagos: I dag tar vi flyget till Galápagos, en flygning på knappt tre timmar. Vi landar på Baltra Island och åker vidare till hamnen och vårt bekväma kryssningsfartyg MV Santa Cruz II som blir vår hemvist de kommande dagarna. Ombord serveras lunch där kaptenen med besättning hälsar oss välkomna och håller ett kortare informationsmöte. Vi inleder vårt kryssningsäventyr och går i land på Dragon Hill på huvudön Santa Cruz nordliga kust. Vi ger oss ut på en promenad och har vi tur kanske vi får se flamingos. Vi njuter av de vackra omgivningarna och spanar efter de lite skygga men välkända landleguanerna. Vi återvänder till fartyget för middag och avkoppling.

Dag 11-13: Galápagosöarna - unikt & djurrikt

Galápagosöarna: Vi har nu tre dagar framför oss med härliga upplevelser på Galápagosöarna! Öarna ligger mitt på ekvatorn och är ett fantastiskt resmål. Tack vare ögruppens avlägsna och isolerade läge finns här ett unikt djurliv som inte står att finna någon annanstans på jorden. Öarna är en nationalpark och antalet besökare begränsat. Under de kommande dagarna ska vi upptäcka några av ögruppens höjdpunkter, bland annat öarna Isabela och Fernandina - Punta Vicente Roca och Punta Espinoza. Isabela är den största av Galápagos öar och vi utforskar kusten i pangabåtar. Vår guide berättar om området och de många djur som har sina boplatser här, bland annat Galápagosskarv, Galápagospingvin, havssulor och pälssälar. Om vädret tillåter kan vi snorkla längs klipporna och njuta av det marina djurlivet från en annan vinkel. Arkipelagens yngsta ö, Fernandina, är omtalad för sina havsleguaner som samsas med bland annat sjölejon och stora fågelkolonier. På huvudön Santa Cruz besöker vi bland annat Charles Darwin Research Station och får lära oss om arbetet i nationalparken. Vi ser de många fikonkaktusarna och uppfödningscentrat för jättesköldpaddor. Lunch intar vi i det lite svalare höglandet med ett helt annat ekosystem. En härlig dag på Santa Cruz. På Floreana Island går vi i land på stranden Post Office Bay, namngiven efter det postkontor som startades här av valfångare i slutet av 1700-talet och som fortfarande hanterar våra vykort. Vi får möjlighet att snorkla innan pangabåtarna tar oss tillbaka till kryssningsfartyget för lunch och relax. På eftermiddagen ger vi oss ut i glasbottnade båtar och fascineras av livet i vattnet. Vi besöker Punta Cormorant och promenerar längs de vita stränderna och njuter av djurlivet. Efter dagar fyllda av unika upplevelser förstår vi verkligen varför Charles Darwin slogs med häpnad när han anlände hit år 1835!
Observera att fartygets resrutt kan ändras med kort varsel beroende på väder, havsströmmar och nationalparkens anvisningar. Både torr och våt landstigning förekommer.

Dag 14: Åter till verkligheten

Flyg från Galápagosöarna: Efter en magisk rundresa har det blivit dags att gå i land på Baltra Island och vidare till flygplatsen för flyg till Guayaquil där vi byter flyg en första gång.

Dag 15: Åter på hemmaplan

Landar i Skandinavien: Efter en bekväm nattflygning mellanlandar vi för byte av flyg innan vi så småningom landar på vald flygplats. På återseende!

Bra att veta

Visum
Behövs ej för svenska medborgare för vistelser under 90 dagar. Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst. För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Passkopior
På den här resan behöver vi passkopior av våra gäster. Vi behöver därför en kopia på ditt pass. Du kan ladda upp din passkopia online på /passinformation
Vänligen var noga med att alla uppgifter stämmer, att alla för- och efternamn finns med och är stavade som i passet.

Har du inte möjlighet att fylla i denna länk går det bra att skicka en passkopia brevledes till oss på följande adress: 

Scandorama
Att: David H/Victoria J
Box 4012
203 11 Malmö

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Fysisk form & höjdsjuka
Resenären måste kunna ta sig fram på egen hand utan hjälpmedel (ex. rullator eller rullstol). Våra resor är generellt ej lämpade för rörelsehindrade. Genomsnittlig god fysisk form krävs. Som resenär måste man kunna gå till sevärdheter och hotell, ibland i otillgänglig miljö på ojämnt underlag, på egen hand samt ta sig ombord på bussar, tåg och båtar.

Vid vistelser på mer än 2 500 meters höjd finns det risk för att drabbas av höjdsjuka. Symptomen på höjdsjuka är huvudvärk, yrsel och andnöd. Det är viktigt att dricka mycket vatten varje dag. Det finns preventiva läkemedel, tala med din läkare om du tror dig vara i behov av detta.

Aktuella höjder under resan:

Quito: 2 800 m ö h
Otavalo: 2 600 m ö h

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 1-3 USD/EUR per dag till chaufför och 2-4 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Språk: Spanska och quechua.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no
Tid: - 7 timmar vid sommartid i Sverige och - 6 timmar om vintertid i Sverige.
Valuta: Ecuador har ingen egen valuta, det är amerikanska dollar (USD) som används som officiell valuta i landet. Växla därför till US-dollar.
Kreditkort: Kreditkort accepteras som betalningsmedel på de flesta större hotell och i vissa butiker i Quito. Uttagsautomater för Visa och MasterCard finns i Quito men utanför huvudstaden rekommenderas kontanter då kort generellt ej accepteras.
Elektricitet: 110 volt, adapter behövs.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Quito samt Quito - Coca t/r, Quito - Galápagos och Galápagos - Guayaquil - Skandinavien
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 9 övernattningar i dubbelrum
 • 4 övernattningar i dubbelhytt
 • 13 frukostar (dag 2 - 14)
 • 9 luncher (dag 4 - 8 och 10 - 13)
 • 9 middagar (dag 1, 4, 6 - 8 och 10 - 13)
 • Arrangemang enligt program


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 10 995:-

Grundpriset avser hytt på nedre däck. Tillägg för hytt på mellandäck 1 400:- per person.