Skip to main content
När du vill åka på ditt livs äventyr

Hotell på resan

Våra hotell är noga utvalda för att du ska få bästa möjliga standard till bästa möjliga pris. Vi anger i varje hotellbeskrivning den internationella och officiella klassificeringen (*) och därefter vår egen bedömning (S). Vår bedömning är en subjektiv klassificering och grundar sig på hotellets standard, läge och servicenivå. Vi har dessutom tagit hänsyn till hotellets gästfrihet, mat och atmosfär. Vår bedömning är gjord i förhållande till övriga hotell på resmålet.

VÅR BEDÖMNING:

SSSSS Förstaklass
SSSS God mellanklass
SSS Mellanklass
SS Enkel mellanklass
S Mycket enkelt alternativ

Läs mer om hotellen under din resa.

BOENDE

Ibland varierar rumsstandarden inom samma hotell. Eventuella anmärkningar på detaljer i inkvarteringen ska framföras direkt till guiden så att rättelse kan ske under resans gång. Regler och bestämmelser varierar från land till land. Myndigheter utfärdar ibland stränga bestämmelser för att spara energi och därmed miljön, så att värme/luftkonditionering endast får användas under vissa månader eller under ett visst antal timmar per dygn. Andra hotell, med varierande standard och läge, än de som nämns i programmet på vår hemsida kan förekomma och meddelas av guiden under resans gång.

IN- OCH UTCHECKNINGSTIDER

Enligt internationellt vedertagna hotellregler checkar man in på eftermiddagen och ut på förmiddagen. Oftast erbjuder hotellet något bagagerum eller liknande där bagage kan förvaras före incheckning och efter utcheckning.

DUBBELRUM

Vår grundstandard på resan är inkvartering i dubbelrum med dusch, bad och wc. Sängstorlekar och sängtyper varierar världen över. Twinbed är oftast två separata enkelsängar medan så kallad full-size, double eller queen-size är en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder och är vanligt förekommande i dubbelrum. Vissa hotell har även king-size som är en större dubbelsäng med gemensamma sängkläder, men fler varianter och storlekar kan förekomma. I regel saknas även bäddmadrass.

ENKELRUM

På de flesta hotell finns ett begränsat antal enkelrum reserverade. För dessa rum utgår ett enkelrumstillägg, se pris under respektive resmål. Trots tillägget kan enkelrummen vara mindre och ibland hålla en något lägre standard än dubbelrummen. Tillägget bör därför ses som en avgift för att ensam få disponera ett rum.

PRIVATA UTGIFTER

Som resenär är man skyldig att före utcheckning betala sina privata hotellutgifter såsom exempelvis telefon, drycker, minibar, betal-TV, videofilm samt hyra av deponeringsfack i hotellrum eller reception. Eventuell efterdebitering från hotellen bekostas av resenären.

ÖNSKEMÅL

Som resenär kan man ibland ha speciella önskemål, t.ex. att få bo nära en bekant eller på en viss våning. Vi tar vid bokningstillfället emot diverse önskemål och tillgodoser dem om möjlighet finns. Tyvärr kan vi inte lämna några garantier eftersom de berörda hotellen även har andra gäster att ta hänsyn till. Önskemål som det känns rimligt att alla resenärer har, t.ex. ett extra stort rum eller en extra vacker utsikt, tas inte emot. Ej heller önskemål gällande speciella platser i bussen.

ASTMA OCH ALLERGIER

Vi framför önskemål till hotellet om detta uppges vid bokningstillfället, men kan aldrig lämna några garantier då många hotell ej uppfyller de krav vi har i Sverige. Vissa hotell har t.ex. bara rum med heltäckningsmatta.

ÖNSKEMÅL OM SPECIALMAT

Den som av medicinska eller andra skäl behöver annan kost än den ordinarie som ingår i resans pris meddelar detta vid bokningstillfället samt under den första dagen till guiden som försöker ordna alternativ mat. Vi hoppas på förståelse för att det ibland kan vara svårt att tillgodose alla önskemål, dels därför att hotell och restauranger utomlands inte serverar lika varierad specialkost som i Sverige, dels därför att våra förmånliga gruppriser baseras på att samtliga resenärer serveras samma meny. Scandorama kan inte garantera att den önskade specialkosten kommer att serveras under resan.