Skip to main content
När du vill åka på ditt livs äventyr

Japan ✈

FLYGRESA - Asien - 11 dagar

 
Flygresa & Kryssning Selection

Japan - Modernt & historiskt i unik kombination

Mångfacetterat är ett ord som väl beskriver Japan! Vi inleder i futuristiska och trendsättande Tokyo med skyskrapor och neonskyltar. Från den nuvarande huvudstaden tar vi Shinkansen, det världsberömda snabbtåget, till Japans hjärta och den forna huvudstaden Kyoto. Med ett blomstrande kulturarv och traditionella japanska attribut är Kyoto en riktig pärla. Även Fuji och Hiroshima står på agendan. Missa inte en av Asiens verkligt gamla kulturer som samtidigt är ett av världens modernaste länder!
 

Rundresan i korthet

Dag 1-2:  Skandinavien - Tokyo
Dag 3-5:  Tokyo
Dag 6:  Tokyo - Kyoto
Dag 7-10:  Kyoto
Dag 11: Kyoto - flyg från Osaka - Skandinavien

Höjdpunkter på resan!
 • Hypermoderna Tokyo
 • Ikoniska Fuji
 • Snabbtåget Shinkansen
 • Historiska pärlan Kyoto
 • Hiroshima & Miyajima

   

Dagsprogram

Dag 1-2: Flyget till Japan

Flyg till Tokyo: Vi lyfter från vår skandinaviska flygplats och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi på morgonen påföljande dag på Naritas internationella flygplats utanför Tokyo. På flygplatsen väntar transferbussen som tar oss till moderna Hotel Villa Fontaine Tamachi i centrum. Resten av dagen är fri för var och en att koppla av och utforska närområdet.

Dag 3-5: Futuristiska Tokyo & mäktiga Fuji

Tokyo: Nu har vi tre dagar framför oss i mäktiga Tokyo! Staden har många olika delar, alla med sin egen speciella karaktär. Vi inleder med en stadsrundtur där vi med hjälp av kollektivtrafiken smidigt tar oss fram genom den pulserande storstaden. Först på agendan står Meiji jingū, en helgedom uppförd till minne av kejsare Meiji och hans hustru. Shintotemplet stod färdigt 1920 och är ett bevis på vilken framträdande roll kejsaren hade i det japanska samhället - både politiskt och religiöst. Vi fortsätter till Shibuya, ett pulserande och ungdomligt område med trendiga modedesigners, underhållning och omtalad shopping. Med blinkande neonskyltar som kuliss skyndar stressade japaner över den berömda och välfotograferade gatukorsningen som blivit synonym med tempot i Tokyo. Shibuya är ett av Tokyos mest berömda områden och tågstationen en viktig knutpunkt. Vidare tar vi oss till Kokyo Gaien, trädgårdarna som omger Kejsarpalatset. Passa på att ta ett foto från den ikoniska bron Nijubashi innan vi sätter kurs mot Asakusa. För stunden lämnar vi det ultramoderna bruset för Asakusa som med sina geishahus och kabukiteatrar var stadens historiska nöjesområde i närmare 250 år under Edoperioden. I dag lockar Asakusa med charmiga butiker och restauranger men här finns också stadens äldsta tempel, Sensoji, tillägnat Kannon. Vi besöker det buddhistiska templet och promenerar längs Nakamisearkaden. Kanske passar vi på att köpa någon souvenir? Avslutningsvis väntar TV-tornet Tokyo Skytree och från panoramadäck låter vi oss imponeras av vyerna över Tokyo. En utmärkt avslutning på vår rundtur!

Andra dagen beger vi oss till Japans högsta och mest ikoniska berg, Fuji. Med sin snötäckta topp har det inspirerat både konstnärer och poeter och även blivit något av en nationalsymbol. Berget är egentligen en sovande vulkan och med sina 3 776 m ö h är det en mäktig syn! Vi besöker Oshino Hakkai med sin idylliska miljö och åtta vackra dammar. Vi fortsätter till Shinobi no Sato, ninjabyn, och får en inblick i vad begreppet ninja egentligen innebär. Under dagen besöker vi också en shintohelgedom vid foten av Fuji. Fuji Airways är en unik interaktiv 4D-upplevelse som ger oss illusionen av att vi flyger över Fuji. Häftigt och spektakulärt! Vi avslutar dagen vid Kawaguchiko, en av "Fujis fem sjöar" och ofta benämnd som porten till Fuji. En dag med bedårande vackra vyer!

Tredje dagen är fri att på egen hand utforska Tokyo, en av världens största och mest moderna storstäder. Det är svårt att föreställa sig att allt en gång började med en liten fiskeby. Kanske vill du besöka Ginza, ett av stadens mest exklusiva områden. I Tokyo finns allt man kan föreställa sig och mer därtill när det kommer till kaféer, barer, restauranger och shoppingcenter.

Dag 6: Shinkansen söderut

Tokyo - Kyoto: I dag lämnar vi superstaden Tokyo för den gamla kejsarstaden Kyoto och vi gör det med hjälp av Japans berömda snabbtåg, Shinkansen. Ett av världens snabbaste tåg, som kan färdas upp till 300 km i timmen, är känt för att vara både punktligt och bekvämt. Vi tar oss till stationen där det strömlinjeformade tåget väntar och efter ungefär 2,5 timme är vi framme i Kyoto, ca 51 mil. Här tar vi oss med allmänna kommunikationsmedel till bekväma The b Shijo Hotel med promenadavstånd till flera sevärdheter. Resten av dagen är fri att så smått börja utforska Kyoto. 

Dag 7-10: Förtjusande Kyoto, Nara & Hiroshima

Kyoto: Fyra hela dagar ligger nu framför oss i den gamla kejsarstaden Kyoto! Vi befinner oss i det som brukar omnämnas som Japans hjärta och här finns allt det traditionella som vi förknippar med landet. Kyoto var Japans huvudstad i över 1 000 år, fram till 1868, och staden har en fantastiskt rik historia. Att ha sitt ursprung i Kyoto ses som mycket fint då staden anses nobel och förfinad. Med närmare 2 000 helgedomar, tempel och kejserliga byggnader fullkomligt blomstrar det japanska kulturarvet! Kyoto var den enda japanska storstaden som klarade sig undan andra världskrigets bombangrepp. Även här inleder vi med en rundtur för att riktigt lära känna staden och först på schemat står Kinkaku-ji, Guldpaviljongen, av många ansedd som stadens mest symboliska byggnad. Belägen i ett vackert grönskande landskap vid en sjö är det numera buddhistiska templet en fridfull plats. Härifrån tar vi oss till borgen Nijo, uppförd 1603 av shogunen, en av Japans främsta sevärdheter och ett mycket viktigt kulturarv. I kejsartidens Japan var shogunen en militär fältherre och en man med stort inflytande. Borgen byggdes av de bästa hantverkarna och de främsta konstnärerna stod för utsmyckningen. Ett exempel på innovativa uppfinningar är det så kallade Näktergalsgolvet, vars mekanik ser till att golvet ger det ifrån sig ljud så att inga inkräktare skulle kunna närma sig utan att avslöjas. Vidare väntar Heian-jingū, en helgedom något yngre än de vi tidigare stött på. Vi promenerar genom den röda toriin, en traditionell japansk portal, och låter oss imponeras. Sista stoppet på vår rundtur gör vi vid templet Kiyomizu-dera, ytterligare en av Kyotos världsarvslistade platser. Från terrassen njuter vi av vyerna över staden. En perfekt avslutning på rundturen!

Kyoto är en lagom stor stad och det är lätt att hitta här. Missa inte det berömda Gionkvarteret med sina traditionella tehus där geishorna arbetar. Kanske skymtar vi några av dem i sina dyrbara kimonos och vackra håruppsättningar. Passa på att besöka någon av de många tebutikerna, staden är berömd för sitt te.

En eftermiddag åker vi till grannstaden Nara som lockar med ett imponerande kulturhistoriskt arv. Staden var Japans första huvudstad och vi besöker Tōdai-ji, ett av Japans mest berömda och historiskt värdefulla tempel. Här finner vi den 15 meter höga buddhan i brons och vi imponeras av den gigantiska statyn. Många av stadens historiska byggnader och betydelsefulla tempel finner vi i Nara Park, det stora grönområdet mitt i staden. I parken strövar 1 000 vilda rådjur fritt omkring och de lite efterhängsna djuren är på ständig jakt efter godsaker! I Japan har rådjuren historiskt setts som gudomliga budbärare. Vi avslutar med att besöka helgedomen Kasuga-taisha, belägen vid berget med samma namn. Runt byggnaden finns närmare 3 000 lyktor, både i sten och brons, av varierande storlek som genom århundradena skänkts av besökare.

En hel dag är programfri och en dag ägnar vi åt Miyajima och Hiroshima. I Miyajimaguchis hamn går vi ombord på en båt som tar oss till den mytomspunna ön Miyajima. Atmosfären är romantisk och öns stora sevärdhet är den knappt 20 meter höga orangeröda toriin som reser sig ur vattnet. Vid högvatten ser det ut som att den svävar ovanför vattenytan. Ön, som egentligen heter Itsukushima, är också starkt förknippad med sina tama hjortar. Från Miyajima tar vi oss till Hiroshima och Peace Memorial Park, Fredsminnesparken, som påminner om andra världskrigets umbäranden och ohyggligheter. Hiroshima ödelades den 6 augusti 1945 när världens första atombomb sprängdes över staden och mer än 100 000 människor omkom. Vi ser Atombombskupolen, stålskelettet från en industriutställningsbyggnad som stod kvar efter explosionen, som visar på kraften och förödelsen. Vi besöker också Fredsmuseet och lär oss mer om den ödesdigra dagen och efterspelet. En dag med vackra vyer och gripande upplevelser. 

Dag 11: Flyget hemåt

Kyoto - flyg från Osaka - Skandinavien: Med massor av härliga upplevelser och många minnen rikare har det blivit dags att bege sig hemåt. Vi åker till flygplatsen i Osaka, ca 5 mil, för incheckning och ombordstigning. Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi åter i Skandinavien.

Bra att veta

Visum
Behövs ej för svenska medborgare för vistelser under 90 dagar. Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst. För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Passuppgifter
Före avresa behöver vi samla in dina passuppgifter. Informationen krävs av flygbolaget och vår lokala agent för uppbokning av hotell, utflykter och eventuella inrikesflygningar. Denna information skickar du till oss snarast möjligast efter bokningstillfället genom att fylla i blanketten Inreseinformation. Det är resenärens ansvar att lämna korrekt information. Informationen ska vara oss tillhanda så fort som möjligt efter bokningstillfället.

Blanketten kan fyllas i online på adressen:
/inreseinformation eller skrivas ut här » och skickas med post till:

Scandorama ”Flygavdelningen”
Box 4012, SE-203 11 Malmö

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Fysisk form & hälsokrav
Du måste kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (ex. rullator eller rullstol). Våra resor är generellt ej lämpade för rörelsehindrade. Genomsnittlig god fysisk form krävs. Som resenär måste man kunna gå till och från sevärdheter, ibland i otillgänglig miljö på ojämnt underlag, på egen hand samt ta sig ombord på bussar, tåg och båtar.

I Japan använder vi oss i stor utsträckning av allmänna transportmedel vilket medför relativt mycket promenerande.

Dricks
I Japan förekommer sällan dricks och det är generellt inget som förväntas.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Språk: Japanska.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no.
Tid: Svensk tid +8 timmar (+7 timmar om sommartid).
Valuta: Yen (JPU). Du kan växla pengar hemma eller ta ut i bankomater på plats även om tillgången kan upplevas begränsad.
Kreditkort: Kreditkort accepteras i större utsträckning än tidigare men inte lika frekvent som hemmavid. kan användas som betalningsmedel i de flesta större butiker och på restauranger. Uttagsautomater för internationella kreditkort finns på bland annat 7-eleven, bankernas uttagsautomater accepterar i regel ej utländska kort.
Elektricitet: 100V, adapter behövs.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Tokyo samt hem från Osaka
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Tågresa med Shinkansen Tokyo - Kyoto inkl, bagagehantering
 • Engelsktalande lokalguide
 • 9 övernattningar i dubbelrum
 • 9 frukostar (dag 3 - 11)
 • Arrangemang enligt program


På plats i Japan använder vi oss i stor utsträckning av allmänna kommunikationsmedel.

Utflykterna genomförs på engelska, med lokalguide, tillsammans med andra turister.


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 8 495:-