Skip to main content
När du vill åka på ditt livs äventyr

Kenya med Mombasa ✈

FLYGRESA - Afrika - 13 dagar

 
Flygresa & Kryssning Selection

Kenya med Mombasa - Safariäventyr & avkopplande stranddagar

I östra Afrika väntar klassisk safarimark och vi får uppleva djurlivet på nära håll. Kenya lockar med safariäventyr i Samburu, Lake Naivasha och välkända Masai Mara, den sistnämnda belägen på gränsen till Tanzania med samma ekosystem som Serengeti. Djur och natur när det är som bäst! Avslutningsvis väntar Mombasakusten med finkorniga vita stränder. Kombinera upplevelser med sol & bad i Kenya! 

 

Rundresan i korthet

Dag 1-2:  Skandinavien - Nairobi - Samburu National Reserve
Dag 3:  Samburu National Reserve
Dag 4:  Samburu National Reserve - Lake Naivasha
Dag 5:  Lake Naivasha - Masai Mara National Reserve
Dag 6-7:  Masai Mara National Reserve
Dag 8:  Masai Mara National Reserve - Nairobi - flyg till Mombasa
Dag 9-11:  Mombasakusten
Dag 12:  Flyg från Mombasa
Dag 13: Landar i Skandinavien

Höjdpunkter på resan!
 • Samburu National Reserve
 • Lake Naivasha
 • Mäktiga Masai Mara
 • Det rika djurlivet
 • Sköna Mombasakusten
         

Dagsprogram

Dag 1-2: Flyget till Kenya

Flyg till Nairobi - Samburu National Reserve: Vi lyfter från Skandinavien och efter mellanlandning med byte flyger vi under natten vidare mot Nairobi där vi landar påföljande morgon. På flygplatsen väntar vår lokalguide och safaribussar för transport till Samburu National Reserve och rustika Samburu Game Lodge, ca 33 mil. Vi befinner oss nu i norra Kenya och här ligger nationalreservaten Samburu, Shaba och Buffalo Springs alldeles intill varandra. Klimatet här är torrare än i parkerna längre söderut vilket gör att även växt- och djurlivet till viss del är annorlunda. Parkerna är omgivna av klippiga berg med torr buskvegetation men längs floden Ewaso Ngiro, som skär genom det torra landskapet, finns även frodigare vegetation. Vi inleder med att äta en sen lunch innan vi ger oss ut på en första game drive, djurskådning. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på lodgen.

Dag 3: Samburu National Reserve

Samburu National Reserve: Nu väntar en hel dag med safari! Vi ger oss ut på game drives både morgon och eftermiddag för att få ut så mycket som möjligt av nationalreservatet. Samburus vildmarksområde bjuder på klassiska safaridjur som elefanter, lejon, geparder och antiloper men även djurarter som ej finns längre söderut, bland annat grevyzebra, nätgiraff och somaliastruts. Här finns också krokodiler, varaner, ödlor och ett rikt fågelliv.

Dag 4: Thomson's Falls & Lake Naivasha

Samburu National Reserve - Lake Naivasha: Efter frukost checkar vi ut och lämnar Samburu för att åka söderut. Vi åker genom Great Rift Valley, den 500 mil långa ravinen som sträcker sig genom Östafrika och är full av uråldriga vulkaniska kratrar. Vi passerar ekvatorn och stannar sedan vid vattenfallet Thomson's Falls där vi passar på att äta lunch. Vårt mål för dagen är Lake Naivasha och bekväma Sopa Resort, ca 35 mil. Naivashasjön är främst berömd för sitt rika fågelliv och de närmare 500 flodhästar som lever i sjön. På stränderna betar antiloper och vattenbockar och här finns också skrikhavsörnen. Vi ger oss ut på en båttur på sjön och besöker Crescent Island. På ön lever gräsätare som zebror, giraffer och gnuer vilka är förhållandevis tama så vi har chans att komma riktigt nära. På kvällen äter vi middag på lodgen.

Dag 5: Mot södra gränsen

Lake Naivasha - Masai Mara National Reserve: I dag fortsätter vi ytterligare söderut till Masai Mara National Reserve, belägen på gränsen till Tanzania och en del av Serengetis ekosystem, och den genuina tältlodgen Ashnil Mara Camp, ca 27 mil. Vi inleder med lunch innan vi ger oss ut på eftermiddagssafari. Ingen annanstans i Afrika anses djurlivet vara lika rikt som i Masai Mara och här finns de flesta av Afrikas välkända däggdjur! På kvällen äter vi middag och kopplar av på vår tältlodge med verklig safarikänsla. 

Dag 6-7: Mäktiga Masai Mara

Masai Mara National Reserve: Nu väntar två hela dagar med safari! Vi ger oss ut på game drives i safaribussar både morgon och eftermiddag för att verkligen få ut så mycket som möjligt av Masai Mara. Tillgången på djur, och närheten till dessa, bäddar för oförglömliga natur- och djurupplevelser. Stora flockar av gnuer, zebror, elefanter med flera drar fram över savannerna och i spåren lurar lejon, geparder och hyenor. Här finns det med lite tur möjlighet att se de berömda Big five - lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar. Landskapet är i ständig förändring - ljuset, ljuden, djuren och dofterna. Vi befinner oss i massajernas land, nomadfolket som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. En eftermiddag besöker vi en massajby och får se hur det stolta folket lever. Traditionerna är månghundraåriga och fascinerar besökaren. Våra dagar i Masai Mara blir ett minne för livet!

Dag 8: Sista safarin

Masai Mara National Reserve - Mombasa: Vi avslutar med en sista game drive på morgonen innan vi lämnar lodgen och sätter kurs mot Nairobi och flygplatsen, ca 30 mil. Här väntar flyget till Mombasa, en flygning på ca en timme, varifrån vi tar oss till vald strandresort söder om staden, ca 5 mil. Nu väntar härliga dagar på Mombasakusten!

Dag 9-11: Sköna dagar på Mombasakusten

Mombasakusten: Med finkorniga vita sandstränder, kantade av kokospalmer, och ett turkosfärgat hav är Mombasakusten en verklig drömdestination! Sola, bada, ät gott och njut av livet. Mombasa är Kenyas näst största stad och ligger bara några mil bort även om det kanske främst är strand och hav som lockar. På plats finns olika aktiviteter för den som vill ha fler upplevelser, kanske vill du snorkla bland magiska korallrev eller åka på en båttur? Oavsett väntar sköna dagar vid Indiska oceanen!

Dag 12: Farväl Kenya

Flyg från Mombasa: Efter en underbar safariresa och sköna solfyllda dagar är det dags att åka till flygplatsen och påbörja hemresan.

Dag 13: Hemma med minnen för livet

Landar i Skandinavien: Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi åter på vald flygplats. På återseende!

Bra att veta

Visum
För svenska medborgare krävs visum för att resa till Kenya. Du ansvarar, ansöker och betalar själv för ditt visum. Ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresa. För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Ansökan och betalning av det elektroniska visumet görs via ett onlineformulär på adressen www.evisa.go.ke och kostar ca 50 USD plus en serviceavgift på 1 USD. Ansök kan göras tidigast 3 månader före avresa. Vid ansökan ska du ladda upp en bild av ditt pass samt ett passfoto. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med på resan.

Passuppgifter
Före avresa behöver vi samla in dina passuppgifter. Informationen krävs av flygbolaget och vår lokala agent för uppbokning av hotell, utflykter och eventuella inrikesflygningar. Denna information skickar du till oss snarast möjligt efter bokningstillfället genom att fylla i blanketten Inreseinformation. Det är resenärens ansvar att lämna korrekt information. Informationen ska vara oss tillhanda så fort som möjligt efter bokningstillfället.

Blanketten kan fyllas i online på adressen:
/inreseinformation eller skrivas ut här » och skickas med post till:

Scandorama ”Flygavdelningen”
Box 4012, SE-203 11 Malmö

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Fysisk form
Resenären måste kunna ta sig fram på egen hand utan hjälpmedel (ex. rullator eller rullstol). Våra resor är generellt ej lämpade för rörelsehindrade. Genomsnittlig god fysisk form krävs. Som resenär måste man kunna gå till sevärdheter och hotell, ibland i otillgänglig miljö på ojämnt underlag, på egen hand samt ta sig ombord på bussar, tåg och båtar.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar för resor i Kenya rekommenderas 5-7 USD per dag till chaufför, lokalguide och rangers. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Språk: Swahili.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no.
Tid: Svensk tid +1 timme (sommartid).
Valuta: Kenyansk shilling (KES). Kenyansk valuta kan du växla på plats i Kenya men även på växlingskontor i Sverige. Växlingskursen från SEK brukar generellt vara dålig på plats, vi rekommenderar att du tar med USD.
Kreditkort: Det kan vara besvärligt att ta ut pengar men förändringar sker löpande och kreditkort blir allt mer utbredda. Det finns uttagsautomater i de större städerna men det är inte alltid de fungerar. Många större lodger och souvenirbutiker accepterar kort.
Elektricitet: 240V, adapter behövs.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Nairobi samt Nairobi - Mombasa och Mombasa - Skandinavien
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 10 övernattningar i dubbelrum
 • 10 frukostar (dag 3 - 12)
 • 7 luncher (dag 2 - 8)
 • 10 middagar (dag 2 - 11)
 • Arrangemang enligt program


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda eller Landvetter.

Enkelrumstillägg från 3 395:-

Hotell

Destinationshotell

Amani Beach Resort, Tiwi Beach
Amani Beach Resort, Tiwi Beach
Avkopplande strandhotell där du kan promenera längs den breda kritvita stranden, ta ett svalkande dopp i den stora lagunformade poolen, relaxa i en solstol under en vajande palm eller njuta av soluppg...
Southern Palms Beach Resort, Diani Beach
Southern Palms Beach Resort, Diani Beach
Härligt strandhotell med magnifikt lagunformat poolområde och flera poolbarer, som omgärdas av välskötta gräsmattor med vajande palmer, och sträcker sig längs med hela resorten enda ner till den breda...

Övernattningshotell

Samburu Game Lodge, Samburu
Samburu Game Lodge, Samburu
Rustik lodge, byggt 1962, bestående av flera olika byggnader i lokal byggnadsstil med stråtak. Här bor du riktigt nära naturen i en skogsdunge intill floden omgiven av nationalparkens Samburus karga l...
Sopa Resort, Lake Naivasha
Sopa Resort, Lake Naivasha
Elegant och komfortabel lodge bestående av flera olika byggnader som har en annorlunda arkitektur med rustika stenväggar och konformade trätak. Resorten är utspridd på en stor tomt, vackert belägen vi...
Ashnil Mara Camp, Masai Mara National Reserve
Ashnil Mara Camp, Masai Mara National Reserve
Annorlunda och unikt boende i en trivsam och komfortabel tältlodge med safarikänsla. Naturskönt läge nära Marafloden i nationalparken Masai Mara. I hotellets närhet finns möjlighet att se både flodhäs...