Skip to main content
När du vill åka på ditt livs äventyr

Peru med Machu Picchu & Amazonas ✈

FLYGRESA - Sydamerika - 16 dagar

 

Peru med Machu Picchu & Amazonas - Mytomspunnet i inkarikets spår

Från metropolen Lima via Colcadalens mäktiga natur till vackra Titicacasjön och inkarikets huvudstad Cusco. En magisk tågresa tar oss till mytomspunna Machu Picchu, ett av världens sju nya underverk och för många en livslång dröm. Spännande Peru lockar med upptäcktsfärder i inkafolkets fotspår, storslagna vyer och magisk natur. I unika Amazonas bor vi på en lodge och kommer verkligt nära regnskogen.
 

Rundresan i korthet

Dag 1: Skandinavien - Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Lima - flyg till Arequipa
Dag 4: Arequipa - Chivay
Dag 5: Chivay - Puno
Dag 6: Titicacasjön
Dag 7: Puno - Cusco
Dag 8: Cusco
Dag 9: Cusco - Ollantaytambo
Dag 10: Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu
Dag 11: Aguas Calientes - Cusco
Dag 12: Cusco - flyg till Puerto Maldonado
Dag 13: Amazonas
Dag 14: Puerto Maldonado - flyg till Lima
Dag 15:
Flyg från Lima
Dag 16: Landar i Skandinavien

Höjdpunkter på resan!
 • Huvudstaden Lima
 • Colcadalen med kondorer
 • Världsarvsstaden Cusco
 • Den heliga dalen
 • Titicacasjön - Inkakulturens vagga
 • Machu Picchu
 • Amazonas regnskog

   

Dagsprogram - avresor april-september 2019

Dag 1: Äventyret börjar

Flyg till Lima: Efter en kort morgonflygning mellanlandar vi i Europa, byter plan och flyger vidare över Atlanten. Efter knappt 13 timmar når vi Peru och under eftermiddagen lokal tid landar vi på Limas flygplats. Scandoramaguiden möter upp och transferbussen tar oss från flygplatsen till moderna Libre Hotel i stadsdelen Miraflores. Här kommer vi att bo de inledande två nätterna.

Dag 2: Världsarvsstaden Lima

Lima: I dag ska vi utforska Perus huvudstad som även är landets största och en verklig metropol. Under många år var det kontinentens viktigaste stad med många traditioner och ett kolonialt arv. I dag är stadsbilden dock främst modern. Vi ger oss ut i Limas gamla stadsdel som med sina välbevarade hus är upptagen på Unescos världarvslista. Vi ser berömda torg som Plaza Mayor med regeringsbyggnaden, presidentpalatset, ärkebiskopspalatset och katedralen. Det blir också ett besök i San Franciscoklostret, ett utmärkt exempel på spansk barockstil. Klostrets bibliotek är välkänt men det är katakomberna, återupptäckta av arkeologer på 1940-talet, som lockar flest besökare. Fram till Perus självständighet i början av 1800-talet begravdes över 25 000 här i katakomberna. Vi kommer också att se Huaca Pucllana, ett arkeologiskt område mitt i staden från civilisationen Limakulturen, nyare bostadsområden och stadens berömda parker. Vi får god inblick i stadens men även Perus historia. Efter rundturen är dagen fri för egna upptäckter.

Dag 3: Arequipa & Santa Catalinaklostret

Lima - flyg till Arequipa: Efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för att ta flyget söderut till Arequipa, en flygning på ca 1,5 timme. Perus näst största stad är belägen på ca 2 300 m ö h och omgiven av tre vulkaner, Misti, Chachani och Pichu Pichu. Den brukar kallas den vita staden eftersom många av husen är byggda av vit vulkansten. Det är en vacker och mysig stad med en stadskärna i kolonial stil som vi upptäcker under en inledande rundtur. Huvudtorget Plaza de Armas anses vara ett av de vackraste i landet, katedralen är pampig och ett framstående exempel på peruansk 1800-tals arkitektur. Vi promenerar längs de charmanta kullerstensgatorna, ser det gamla jesuittemplet och kommer så småningom fram till Santa Catalinaklostret. Som en stad i staden var detta under många hundra år en sluten plats och först 1970 öppnades det för omvärlden. Det är en verkligt vacker plats med en otrolig historia och bakgrund. Vi checkar sedan in på Hotel Casa Andina Standard, beläget på bekvämt promenadavstånd från klostret och Plaza de Armas.

Dag 4: Colcadalen & resans högsta punkt

Arequipa - Chivay: Tidigt på morgonen påbörjar vi vår resa över höglandet till den spektakulära Colcadalen. Vi färdas genom ett naturreservat där vi har chans att få se vikunjor, den minsta arten bland kameldjuren, och alpackor. Vi imponeras av de mäktiga naturscenerierna och det karga landskapet med snöklädda toppar i horisonten. Vi stannar längs vägen för en kopp av det lokala örtteet coca och gör ett fotostopp vid resans högsta punkt, 4 900 m ö h med utsikt över vulkanerna. Här känner vi av den kyliga höglandsluften men även syrebristen. När vi kommer fram till Chivay äter vi gemensam lunch innan den som önskar har möjligheten för egna strövtåg. Övernattar gör vi i genuina små stenhus på Hotel Casa Andina Standard Colca i Chivay, ca 25 mil.

Dag 5: Mäktiga Kondorkorset

Chivay - Puno: I dag stiger vi upp mycket tidigt för en utfärd till Kondorkorset, en framträdande klippa högt belägen över Colcakanjonen, en av inkarikets heligaste dalar. Vi hoppas ha turen med oss och att vi får se några av dessa enorma asätande jättefåglar. Kondoren mäter runt 3 meter mellan vingspetsarna och är tillsammans med albatrossen världens största fågel. På vägen tillbaka till Chivay stannar vi till i några traditionella små byar som bjuder på panoramiska vyer över områdets säregna odlingsterasser.

Åter i Chivay äter vi en tidig lunch tillsammans innan vi åter tar plats i bussen med sikte på Puno och Titicacasjön. Framför oss har vi en resa på knappt 35 mil som beräknas ta ca 8 timmar då vägarna är små och otillgängliga. Vi fortsätter att njuta av den vackra naturen och gör ett stopp vid en utsiktsplats för att beundra utsikten över sjön Lagunnilas, omtalad för sina vadande flamingos. Vårt mål för dagen är Puno vid Titicacasjöns strand och centralt belägna Hotel Casa Andina Standard.

Dag 6: Titicacasjön med öarna Uros & Taquile

Puno: Titicacasjön är världens högst belägna seglingsbara sjö, ca 3 800 m ö h. Det var här som inkakulturen föddes och berättelserna och legenderna är många. Sjön är den naturliga länken mellan Cusco i Peru och Bolivias huvudstad La Paz. Här är otroligt vackert - solen lyser starkt, vattnet är djupblått, luften klar och horisonten tycks inte ha något slut. Med snabba motorbåtar ger vi oss ut på sjön - räkna med härliga vyer! Första stoppet blir på ön Taquile mitt ute i sjön, Unescodiplomerad för sin kultur och traditioner som går tillbaka till tiden före inka. Här talar man språket quechua och lever enkelt som man alltid gjort med mycket starka traditioner. Förutom att ägna sig åt jordbruk är invånarna omtalade för sina fantastiska hantverk som sömnad, stickning och textilier. Båten tar oss vidare till Luquinasamhället där vi bjuds på en traditionell lunch innan vi avslutar dagen med de flytande vassöarna, Uros. Här är allt gjort av vass, marken de går på, hyddorna de bor i, butiker osv. Livet här är väldigt enkelt och indianerna som bor här livnär sig främst på fisk som de själva fångar. Vi får en inblick i livet på vassöarna och hur de är konstruerade. Fulla av intryck återvänder vi till Puno för avkoppling och återhämtning. Att vi befinner oss på hög höjd över havet känns i kroppen och aktiviteterna får anpassas efter det.

Dag 7: Andernas högplatå

Puno - Cusco: I dag väntar en hisnande busstur när vi sätter kurs mot Cusco, belägen ungefär 3 400 m ö h. Vi tar oss genom Altiplano, Andernas högplatå, via små autentiska byar, inkaruiner och fält med betande lamadjur och alpackor. Vi stannar i Ayaviri, ett viktigt boskaps- och textilcentrum, där vi ser återstoden av Kalasasayatemplet, uppfört av pukarakulturen. Vi passerar La Raya och stannar sedan för lunch vid Sicuani. Innan vi når dagens mål Cusco kommer vi också att besöka inkarikets kanske främsta kontrollpost i det vägsystem som utgick från Cusco. Dalen här är berömd för sina heliga platser och mest imponerande är återstoden av Wiracochatemplet, ett typexempel på klassisk inkaarkitektur och en mycket viktig plats för att tillbedja den största guden, Wiracocha. Slutligen stannar vi till i den andiska byn Andahuaylillas som ståtar med en imponerande kyrka, San Pedro, som brukar omnämnas som Sydamerikas Sixtinska kapell. I Cusco checkar vi in på hemtrevliga Hotel Suenos Del Inka, ca 40 mil.

Dag 8: Inkarikets huvudstad

Cusco: Världsarvsstaden Cusco var på sin tid centrum och huvudstad i inkariket. Här finns mäktiga ruiner, kanaler, bevattningsanläggningar och odlingsterasser på de branta bergssluttningarna som berättar om dess storhet. Det är den kanske intressantaste staden i Peru och en verklig fröjd för ögat. Storslagna kyrkor, vitkalkade spanska byggnader och färggranna hus där indiansk och spansk kultur möts. Vi ger oss ut på upptäcktsfärd och börjar med Santo Domingoklostret som är byggt på de gamla murarna från Koricancha, även omnämnt som Soltemplet, som vittnar om inkafolkets avancerade byggteknik och sedan väntar fästningsruinen Sacsahuaman. Det blir också ett besök i katedralen vid Plaza de Armas som rymmer skatter från kolonialtiden. En härlig dag i pärlan Cusco!

Dag 9: Heliga dalen

Cusco - Ollantaytambo: I dag går färden genom den vackra och bördiga Urubambadalen, ofta kallad inkarikets kornbod. Vi befinner oss i den heliga dalen och inleder med Awanacancha där vi besöker ett textilcenter. Här arbetar man för att levandehålla textilkonsten från inkarikets tid och vi får en inblick i hur detta går till. Vi fortsätter till Pisaq vars lämningar från inkariket perfekt harmonierar med landskapet i den heliga dalen. Vi passar sedan på att besöka den livliga marknaden innan vi fortsätter till Ollantaytambo, ett strategiskt beläget inkafäste vid den heliga floden Urubamba, uppfört för att skydda dalen från Amazonas inkräktare. Här försvarade man sig framgångsrikt mot Pizarros upprepade attacker på 1530-talet. Utsikten över den lilla staden med samma namn är fantastisk med sina smala gator och kanaler. Övernattar gör vi på naturskönt belägna Hotel Hacienda del Valle utanför Ollantaytambo, ca 11 mil. Här kopplar vi av och vilar upp oss inför morgondagens stora äventyr!

Dag 10: Mytomspunna Machu Picchu

Ollantaytambo - Aguas Calientes: I dag väntar en av resans absoluta höjdpunkter! På morgonen beger vi oss till tågstationen i Ollantaytambo och stiger ombord på tåget som ska ta oss till ett av världens sju nya underverk - inkafolkets försvunna stad Machu Picchu. Denna magiska plats som spanjorerna sannolikt aldrig fann återupptäcktes först 1911 av Hiram Bingham under en expedition. Järnvägen slingrar sig fram genom magiskt vackra, otillgängliga och djungelliknande delar av Urubambadalen innan vi når Aguas Calientes, belägen vid foten av Anderna med Amazonas inom räckhåll. Härifrån är det en kort bussresa upp till Machu Picchu där vi ska tillbringa några timmar. Machu Picchu omges av mystik där den ligger otillgänglig på en smal bergsrygg, ofta insvept i dimma. Dramatiskt och hänförande! Det är en verkligt magisk plats som inte lämnar någon oberörd. Tillsammans med kunniga guider gör vi en rundvandring och får vi veta hur det gick till när tempelstaden återupptäcktes men också hur man tror att den användes under inkatiden. Efter en minnesvärd dag tar vi bussen tillbaka till Aguas Calientes och bekväma Hotel Casa Andina Standard Machu Picchu där middag väntar.

Dag 11: Åter till Cusco

Aguas Calientes - Cusco: Förmiddagen är fri för egna strövtåg, kanske vill du gå upp tidigt och njuta av soluppgången, vandra eller bara koppla av innan vi på eftermiddagen går ombord på tåget för vidare färd till välbekanta Cusco. Vi återser sedan Hotel Suenos Del Inka där vi spenderar natten.

Dag 12: Mot regnskogen

Cusco - flyg till Puerto Maldonado: Efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för att ta flyget österut till Amazonas, en flygning på ca 1 timme. Därefter inleder vi vårt magiska djungeläventyr med en ca 3 timmar lång båttur längs Tambopatafloden för att komma till vår eco lodge djupt inne i Amazonas regnskog. Efter lite avkoppling på Tambopata Eco Lodge erbjuds på eftermiddagen en introducerande vandring där vi får en första inblick i den skyddade regnskogens miljö. På kvällen äter vi middag tillsammans på lodgen.

Dag 13: Unika Amazonas

Amazonas: Naturreservatet Tambopata täcker ett område på ungefär 275 000 hektar och här finns några av världens mest unika och orörda bebodda platser. Flera hundra olika växtarter och träd, över 600 fågelarter och mer än 100 olika däggdjur. Biodiversiteten är en av världens högsta. Amazonfloden kan beskrivas som en skogens motorväg. Djur, växter och människor använder den som transportmedel. Mindre floder rinner ut i Amazonfloden och utmed dessa lever många av de människor som bor i regnskogen. I dag ska vi ägna oss åt denna unika tropiska mångfald! Efter en kortare båttur med efterföljande vandring kommer vi fram till Condonadosjön. Vi utforskar sjön med kanot, njuter av den sköna regnskogen och lugnet som ger oss möjlighet att komma närmare djuren. Fåglar, kajmaner och den stora floduttern, en utrotningshotad djurart, är några exempel på vad vi kan få se. En magisk dag! Vi återvänder till lodgen för en god middag för att sedan utrustade med ficklampor ge oss ut på floden igen på spaning efter kajmaner och andra nattaktiva djur vars läten vi hör nattetid.

Dag 14: Åter mot huvudstaden Lima

Puerto Maldonado - flyg till Lima: Vårt djungeläventyr avslutas med att vi tidig morgon tar båten tillbaka till Puerto Maldonado där flyget till Lima väntar. Efter knappt två timmars flygning landar vi i Lima och återser Libre Hotel i Miraflores.

Dag 15: Äventyr på egen hand

Flyg från Lima: Då vårt flyg inte lyfter förrän framåt kvällen har vi några timmar på oss att på egen hand ytterligare njuta av härliga Lima. På eftermiddagen tar vi transferbussen mot flygplatsen och lyfter så småningom mot Europa.

Dag 16: Med minnen för livet

Hemkomst till Skandinavien: Efter en europeisk mellanlandning och byte av flyg landar vi åter i Skandinavien, fyllda av upplevelser och med minnen för livet från vår magiska resa till Peru.Allt detta ingår

 • Flygresa till Lima t/r samt Lima - Arequipa, Cusco - Puerto Maldonado och Puerto Maldonado - Lima
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 14 övernattningar i dubbelrum
 • 14 frukostar (dag 2 - 15)
 • 6 luncher (dag 4 - 7 och 12 - 13)
 • 3 middagar (dag 10 och 12 - 13)
 • Arrangemang enligt program


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda eller Landvetter.

Enkelrumstillägg 4 995:-

Dagsprogram - avresor från november 2019

Dag 1: Äventyret börjar

Flyg till Lima: Efter en kort morgonflygning mellanlandar vi i Europa, byter plan och flyger vidare över Atlanten. Efter knappt 13 timmar når vi Peru och under kvällen lokal tid landar vi på Limas flygplats. Scandoramaguiden möter upp och transferbussen tar oss från flygplatsen till moderna Libre Hotel i stadsdelen Miraflores. Här kommer vi att bo de inledande två nätterna.

Dag 2: Världsarvsstaden Lima

Lima: I dag ska vi utforska Perus huvudstad som även är landets största och en verklig metropol. Under många år var det kontinentens viktigaste stad med många traditioner och ett kolonialt arv. I dag är stadsbilden dock främst modern. Vi ger oss ut i Limas gamla stadsdel som med sina välbevarade hus är upptagen på Unescos världarvslista. Vi ser berömda torg som Plaza Mayor med regeringsbyggnaden, presidentpalatset, ärkebiskopspalatset, katedralen och San Franciscoklostret. Det sistnämnda berömt för sina katakomber i vilka det fram till Perus självständighet i början av 1800-talet begravdes över 25 000 människor. Vi kommer även att se Huaca Pucllana, ett arkeologiskt område mitt i staden från civilisationen Limakulturen, nyare bostadsområden och stadens berömda parker. Det blir också ett besök på Larcomuseet, välkänt för sina sina samlingar som omfattar flera 1 000 år av Perus historia, före spanjorernas erövring. Vi får god inblick i stadens men även Perus historia under denna dag.

Dag 3: Arequipa & Santa Catalinaklostret

Lima - flyg till Arequipa: Efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för att ta flyget söderut till Arequipa, en flygning på ca 1,5 timme. Perus näst största stad är belägen på ca 2 300 m ö h och omgiven av tre vulkaner, Misti, Chachani och Pichu Pichu. Den brukar kallas den vita staden eftersom många av husen är byggda av vit vulkansten. Det är en vacker och mysig stad med en stadskärna i kolonial stil som vi upptäcker under en inledande rundtur. Huvudtorget Plaza de Armas anses vara ett av de vackraste i landet, katedralen är pampig och ett framstående exempel på peruansk 1800-tals arkitektur. Vi promenerar längs de charmanta kullerstensgatorna, ser det gamla jesuittemplet och kommer så småningom fram till Santa Catalinaklostret. Som en stad i staden var detta under många hundra år en sluten plats och först 1970 öppnades det för omvärlden. Det är en verkligt vacker plats med en otrolig historia och bakgrund. Vi checkar sedan in på Hotel Casa Andina Standard, beläget på bekvämt promenadavstånd från klostret och Plaza de Armas.

Dag 4: Colcadalen & resans högsta punkt

Arequipa - Chivay: Tidigt på morgonen påbörjar vi vår resa över höglandet till den spektakulära Colcadalen. Vi färdas genom ett naturreservat där vi har chans att få se vikunjor, den minsta arten bland kameldjuren, och alpackor. Vi imponeras av de mäktiga naturscenerierna och det karga landskapet med snöklädda toppar i horisonten. Vi stannar längs vägen för en kopp av det lokala örtteet coca och gör ett fotostopp vid resans högsta punkt, 4 900 m ö h med utsikt över vulkanerna. Här känner vi av den kyliga höglandsluften men även syrebristen. När vi kommer fram till Chivay äter vi gemensam lunch innan den som önskar har möjligheten för egna strövtåg. Övernattar gör vi i genuina små stenhus på Hotel Casa Andina Standard Colca i Chivay, ca 25 mil.

Dag 5: Mäktiga Kondorkorset

Chivay - Puno: I dag stiger vi upp mycket tidigt för en utfärd till Kondorkorset, en framträdande klippa högt belägen över Colcakanjonen, en av inkarikets heligaste dalar. Vi hoppas ha turen med oss och att vi får se några av dessa enorma asätande jättefåglar. Kondoren mäter runt 3 meter mellan vingspetsarna och är tillsammans med albatrossen världens största fågel. På vägen tillbaka till Chivay stannar vi till i några traditionella små byar som bjuder på panoramiska vyer över områdets säregna odlingsterasser.

Åter i Chivay äter vi en tidig lunch tillsammans innan vi åter tar plats i bussen med sikte på Puno och Titicacasjön. Framför oss har vi en resa på knappt 35 mil som beräknas ta ca 8 timmar då vägarna är små och otillgängliga. Vi fortsätter att njuta av den vackra naturen och gör ett stopp vid en utsiktsplats för att beundra utsikten över sjön Lagunnilas, omtalad för sina vadande flamingos. Vårt mål för dagen är Puno vid Titicacasjöns strand och centralt belägna Hotel Casa Andina Standard.

Dag 6: Titicacasjön med öarna Uros & Taquile

Puno: Titicacasjön är världens högst belägna seglingsbara sjö, ca 3 800 m ö h. Det var här som inkakulturen föddes och berättelserna och legenderna är många. Sjön är den naturliga länken mellan Cusco i Peru och Bolivias huvudstad La Paz. Här är otroligt vackert - solen lyser starkt, vattnet är djupblått, luften klar och horisonten tycks inte ha något slut. Med snabba motorbåtar ger vi oss ut på sjön - räkna med härliga vyer! Första stoppet blir på ön Taquile mitt ute i sjön, Unescodiplomerad för sin kultur och traditioner som går tillbaka till tiden före inka. Här talar man språket quechua och lever enkelt som man alltid gjort med mycket starka traditioner. Förutom att ägna sig åt jordbruk är invånarna omtalade för sina fantastiska hantverk som sömnad, stickning och textilier. Båten tar oss vidare till Luquinasamhället där vi bjuds på en traditionell lunch innan vi avslutar dagen med de flytande vassöarna, Uros. Här är allt gjort av vass, marken de går på, hyddorna de bor i, butiker osv. Livet här är väldigt enkelt och indianerna som bor här livnär sig främst på fisk som de själva fångar. Vi får en inblick i livet på vassöarna och hur de är konstruerade. Fulla av intryck återvänder vi till Puno för avkoppling och återhämtning. Att vi befinner oss på hög höjd över havet känns i kroppen och aktiviteterna får anpassas efter det.

Dag 7: Andernas högplatå

Puno - Cusco: I dag väntar en hisnande busstur när vi sätter kurs mot Cusco, belägen ungefär 3 400 m ö h. Vi tar oss genom Altiplano, Andernas högplatå, via små autentiska byar, inkaruiner och fält med betande lamadjur och alpackor. Vi stannar i Ayaviri, ett viktigt boskaps- och textilcentrum, där vi ser återstoden av Kalasasayatemplet, uppfört av pukarakulturen. Vi passerar La Raya och stannar sedan för lunch vid Sicuani. Innan vi når dagens mål Cusco kommer vi också att besöka inkarikets kanske främsta kontrollpost i det vägsystem som utgick från Cusco. Dalen här är berömd för sina heliga platser och mest imponerande är återstoden av Wiracochatemplet, ett typexempel på klassisk inkaarkitektur och en mycket viktig plats för att tillbedja den största guden, Wiracocha. Slutligen stannar vi till i den andiska byn Andahuaylillas som ståtar med en imponerande kyrka, San Pedro, som brukar omnämnas som Sydamerikas Sixtinska kapell. I Cusco checkar vi in på trevliga Xima Hotel, ca 40 mil.

Dag 8: Inkarikets huvudstad

Cusco: Världsarvsstaden Cusco var på sin tid centrum och huvudstad i inkariket. Här finns mäktiga ruiner, kanaler, bevattningsanläggningar och odlingsterasser på de branta bergssluttningarna som berättar om dess storhet. Det är den kanske intressantaste staden i Peru och en verklig fröjd för ögat. Storslagna kyrkor, vitkalkade spanska byggnader och färggranna hus där indiansk och spansk kultur möts. Vi ger oss ut på upptäcktsfärd och börjar med Santo Domingoklostret som är byggt på de gamla murarna från Koricancha, även omnämnt som Soltemplet, som vittnar om inkafolkets avancerade byggteknik och sedan väntar fästningsruinen Sacsayhuaman. Det blir också ett besök i katedralen vid Plaza de Armas som rymmer skatter från kolonialtiden. En härlig dag i pärlan Cusco!

Dag 9: Heliga dalen

Cusco - Ollantaytambo: I dag går färden genom den vackra och bördiga Urubambadalen, ofta kallad inkarikets kornbod. Vi befinner oss i den heliga dalen och inleder med Awanacancha där vi besöker ett textilcenter. Här arbetar man för att levandehålla textilkonsten från inkarikets tid och vi får en inblick i hur detta går till. Vi fortsätter till Pisaq vars lämningar från inkariket perfekt harmonierar med landskapet i den heliga dalen. Vi passar sedan på att besöka den livliga marknaden innan vi fortsätter till Ollantaytambo, ett strategiskt beläget inkafäste vid den heliga floden Urubamba, uppfört för att skydda dalen från Amazonas inkräktare. Här försvarade man sig framgångsrikt mot Pizarros upprepade attacker på 1530-talet. Utsikten över den lilla staden med samma namn är fantastisk med sina smala gator och kanaler. Övernattar gör vi på naturskönt belägna Hotel Hacienda del Valle utanför Ollantaytambo, ca 11 mil. Här kopplar vi av och vilar upp oss inför morgondagens stora äventyr!

Dag 10: Mytomspunna Machu Picchu

Ollantaytambo - Aguas Calientes: I dag väntar en av resans absoluta höjdpunkter! På morgonen beger vi oss till tågstationen i Ollantaytambo och stiger ombord på tåget som ska ta oss till ett av världens sju nya underverk - inkafolkets försvunna stad Machu Picchu. Denna magiska plats som spanjorerna sannolikt aldrig fann återupptäcktes först 1911 av Hiram Bingham under en expedition. Järnvägen slingrar sig fram genom magiskt vackra, otillgängliga och djungelliknande delar av Urubambadalen innan vi når Aguas Calientes, belägen vid foten av Anderna med Amazonas inom räckhåll. Härifrån är det en kort bussresa upp till Machu Picchu där vi ska tillbringa några timmar. Machu Picchu omges av mystik där den ligger otillgänglig på en smal bergsrygg, ofta insvept i dimma. Dramatiskt och hänförande! Det är en verkligt magisk plats som inte lämnar någon oberörd. Tillsammans med kunniga guider gör vi en rundvandring och får vi veta hur det gick till när tempelstaden återupptäcktes men också hur man tror att den användes under inkatiden. Efter en minnesvärd dag tar vi bussen tillbaka till Aguas Calientes och utmärkta El MaPi Hotel där middag väntar.

Dag 11: Åter till Cusco

Aguas Calientes - Cusco: Förmiddagen är fri för egna strövtåg, kanske vill du gå upp tidigt och njuta av soluppgången, vandra eller bara koppla av innan vi på eftermiddagen går ombord på tåget för vidare färd till välbekanta Cusco. Vi återser sedan Xima Hotel där vi spenderar natten.

Dag 12: Mot regnskogen

Cusco - flyg till Puerto Maldonado: Efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för att ta flyget österut till Amazonas, en flygning på ca 1 timme. Därefter inleder vi vårt magiska djungeläventyr med en ca 30 minuter lång färd med motordrivna kanoter längs Madre de Diosfloden för att komma till vår lodge i Amazonas regnskog. Väl framme på genuina Inkaterra Hacienda Conception väntar en gemensam lunch innan det på eftermiddagen erbjuds en introducerande vandring där vi får en första inblick i den skyddade regnskogens miljö. När det skymmer ger vi oss ut på floden i motordrivna kanoter och ytterligare utforskar regnskogen.

Dag 13: Unika Amazonas

Amazonas: Naturreservatet Tambopata täcker ett område på ungefär 275 000 hektar och här finns några av världens mest unika och orörda bebodda platser. Flera hundra olika växtarter och träd, över 600 fågelarter och mer än 100 olika däggdjur. Biodiversiteten är en av världens högsta. Amazonfloden kan beskrivas som en skogens motorväg. Djur, växter och människor använder den som transportmedel. Mindre floder rinner ut i Amazonfloden och utmed dessa lever många av de människor som bor i regnskogen. I dag ska vi ägna oss åt denna unika tropiska mångfald! Vi ger oss ut på en längre vandring med Sandovalsjön som mål. Vi utforskar sjön med kanot, njuter av den sköna regnskogen och lugnet som ger oss möjlighet att komma närmare djuren. Fåglar, kajmaner och den stora floduttern, en utrotningshotad djurart, är några exempel på vad vi kan få se. En magisk förmiddag! Vi återvänder till lodgen för lunch och under eftermiddagen väntar hängbrosystemet Inkaterra Canopy Walkway. Vi klättrar upp i ett av de två tornen och tar oss över de sju hängbroarna, belägna knappt 30 meter över marken. Vi imponeras av vyerna och spanar efter färgglada fåglar, sengångare och apor. På kvällen ger vi oss åter ut i djungeln utrustade med ficklampor på spaning efter kajmaner och andra nattaktiva djur.

Dag 14: Åter mot huvudstaden Lima

Puerto Maldonado - flyg till Lima: Vårt djungeläventyr avslutas med att vi tidig morgon tar båten tillbaka till Puerto Maldonado där flyget till Lima väntar. Innan vi går ombord hinner vi med ett besök på Inkaterras fjärilshus. I Peru finns flera tusen fjärilsarter och vi möter några av dem här. Efter knappt två timmars flygning landar vi i Lima och återser Libre Hotel i Miraflores.

Dag 15: Äventyr på egen hand

Flyg från Lima: Då vårt flyg inte lyfter förrän framåt kvällen har vi några timmar på oss att på egen hand ytterligare njuta av härliga Lima. På eftermiddagen tar vi transferbussen mot flygplatsen och lyfter så småningom mot Europa.

Dag 16: Med minnen för livet

Hemkomst till Skandinavien: Efter en europeisk mellanlandning och byte av flyg landar vi åter i Skandinavien, fyllda av upplevelser och med minnen för livet från vår magiska resa till Peru.


Allt detta ingår

 • Flygresa till Lima t/r samt Lima - Arequipa, Cusco - Puerto Maldonado och Puerto Maldonado - Lima
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 14 övernattningar i dubbelrum
 • 14 frukostar (dag 2 - 15)
 • 6 luncher (dag 4 - 7 och 12 - 13)
 • 3 middagar (dag 10 och 12 - 13)
 • Arrangemang enligt program


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda eller Landvetter.

Enkelrumstillägg från 4 995:-


Kända hotelländringar

Avresa 13/1 bor vi på Hotel San Augustin i Urubamba dag 9-10 och Inkaterra Reserva Amazonica dag 12-14.

Bra att veta

Visum
Behövs ej för svenska medborgare för vistelser under 90 dagar. Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst. För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Passkopior
På den här resan behöver vi passkopior av våra gäster. Vi behöver därför en kopia på ditt pass. Du kan ladda upp din passkopia online på /passinformation
Vänligen var noga med att alla uppgifter stämmer, att alla för- och efternamn finns med och är stavade som i passet.

Har du inte möjlighet att fylla i denna länk går det bra att skicka en passkopia brevledes till oss på följande adress: 

Scandorama
Att: David H/Victoria J
Box 4012
203 11 Malmö

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Fysisk form & höjdsjuka
Resenären måste kunna ta sig fram på egen hand utan hjälpmedel (ex. rullator eller rullstol). Våra resor är generellt ej lämpade för rörelsehindrade. Genomsnittlig god fysisk form krävs. Som resenär måste man kunna gå till sevärdheter och hotell, ibland i otillgänglig miljö på ojämnt underlag, på egen hand samt ta sig ombord på bussar, tåg och båtar.

Om du lider av hjärt- eller lungproblem bör du ej delta. Vid vistelser på mer än 2 500 meters höjd finns det risk för att drabbas av höjdsjuka. Symptomen på höjdsjuka är huvudvärk, yrsel och andnöd. Det är viktigt att dricka mycket vatten varje dag. Det finns preventiva läkemedel, tala med din läkare om du tror dig vara i behov av detta.

Aktuella höjder under resan:

Lima 0 m ö h
Arequipa 2 335 m ö h
Colcadalen 4 900 m ö h
Puno 3 827 m ö h
Cusco 3 400 m ö h
Heliga dalen 2 871 m ö h
Machu Picchu 2 400 m ö h
Puerto Maldonado 101 m ö h

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 1-3 USD/EUR per dag till chaufför och 2-4 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Språk: Quechua och spanska.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no
Tid: - 7 timmar vid sommartid i Sverige och - 6 timmar om vintertid i Sverige.
Valuta: Nuevo sol (PEN) går generellt ej att få tag på i Sverige, mest gångbart är amerikanska dollar (USD). Dessa kan vid behov växlas till den lokala valutan på plats.
Kreditkort: Kreditkort accepteras som betalningsmedel på de flesta större hotell och i vissa butiker. Uttagsautomater för Visa och MasterCard finns i de flesta städer (ej i regnskogen).
Elektricitet: 220 volt, adapter kan behövas då kontakterna ser olika ut.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
26/2ArlandaInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto Maldonado436 985:-Boka
26/2KastrupInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto MaldonadoMer än 837 485:-Boka
26/2LandvetterInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto Maldonado836 985:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/3ArlandaInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto MaldonadoMer än 836 985:-Boka
18/3KastrupInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto MaldonadoMer än 837 485:-Boka
18/3GardermoenInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto Maldonado637 485:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
15/4ArlandaInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto Maldonado837 985:-Boka
15/4KastrupInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto MaldonadoMer än 837 985:-Boka
15/4LandvetterInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto Maldonado537 985:-Boka
15/4GardermoenInkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto Maldonado437 985:-Boka

Information

Hotell

Destinationshotell

Inkaterra Hotel Hacienda Concepción, Puerto Maldonado
Djupt inne i Amazonas frodiga djungel, längs med floden Madre de Dios som flyter likt en livsnerv genom nationalparken Tambopata finner man denna charmiga och unika djungellodge. På 50-talet fanns här...
Inkaterra Hotel Reserva Amazonica, Puerto Maldonado
Trivsam och genuin ecolodge med mycket goda gästresentioner. Med sitt läge vid floden Madre de Dios djupt inne i Amazonas frodiga regnskog erbjuder den en fantastisk naturupplevelse. Huvudbyggnaden är...

Övernattningshotell

Libre Hotel, Miraflores-Lima
Libre Hotel, Miraflores-Lima
Trendigt, nytt och färgglatt hotell med intressant design och god komfort. Hotellet är ett så kallat koncepthotell och tillhör Best Westerns signature collection hotels vilket innebär att fokus lagts...
Libre Hotel, Miraflores-Lima
Libre Hotel, Miraflores-Lima
Trendigt, nytt och färgglatt hotell med intressant design och god komfort. Hotellet är ett så kallat koncepthotell och tillhör Best Westerns signature collection hotels vilket innebär att fokus lagts...
Hotel Casa Andina Standard, Arequipa
Hotel Casa Andina Standard, Arequipa
Bekvämt mellanklasshotell med en modern, enkel och avskalad stil byggt delvis av sillar, en vit vulkansten. Hotellet har en takterrass med utsikt över Mistivulkanen. Centralt beläget med promenadavstå...
Hotel Casa Andina Standard, Arequipa
Hotel Casa Andina Standard, Arequipa
Bekvämt mellanklasshotell med en modern, enkel och avskalad stil byggt delvis av sillar, en vit vulkansten. Hotellet har en takterrass med utsikt över Mistivulkanen. Centralt beläget med promenadavstå...
Hotel Casa Andina Standard Colca, Chivay
Hotel Casa Andina Standard Colca, Chivay
Rustikt och genuint hotell bestående av en huvudbyggnad och flera små stenhus byggda i traditionell stil med shinglestak och trägolv. Hotellets huvudattraktion är det astronomiska observatoriet men hä...
Hotel Casa Andina Standard Colca, Chivay
Hotel Casa Andina Standard Colca, Chivay
Rustikt och genuint hotell bestående av en huvudbyggnad och flera små stenhus byggda i traditionell stil med shinglestak och trägolv. Hotellets huvudattraktion är det astronomiska observatoriet men hä...
Hotel Casa Andina Standard, Puno
Hotel Casa Andina Standard, Puno
Komfortabelt övernattningshotell med anspråkslös stil. Hotellet har stora allmänna utrymmen med en lounge med kamin och en patio. Centralt beläget med promenadavstånd till restauranger och torget Plaz...
Hotel Casa Andina Standard, Puno
Hotel Casa Andina Standard, Puno
Komfortabelt övernattningshotell med anspråkslös stil. Hotellet har stora allmänna utrymmen med en lounge med kamin och en patio. Centralt beläget med promenadavstånd till restauranger och torget Plaz...
Hotel Suenos del Inka, Cusco
Hotel Suenos del Inka, Cusco
Trevligt hotell delvist inhyst i en anrik och rustik byggnad med vackra stenväggar och charmig innergård. Ypperligt centralt läge nära torget och katedralen i stadens historiska stadskärna och på bekv...
Xima Hotel, Cusco
Xima Hotel, Cusco
Trevligt mellanklasshotell med renoverade och trivsamma allmänna utrymmen. Hotellet består av tre sammanlänkade byggnader varav två är byggda kring atriuminnergårdar och den tredje har en liten terras...
Hotel Hacienda del Valle, Ollantaytambo
Hotel Hacienda del Valle, Ollantaytambo
Naturskönt och lugnt belägen lantegendom som gjorts om till ett bekvämt och charmigt hotell. Hotellet består av ett flertal nyare och äldre byggnader som är utspridda i den vackra och välskötta trädgå...
Hotel Hacienda del Valle, Ollantaytambo
Hotel Hacienda del Valle, Ollantaytambo
Naturskönt och lugnt belägen lantegendom som gjorts om till ett bekvämt och charmigt hotell. Hotellet består av ett flertal nyare och äldre byggnader som är utspridda i den vackra och välskötta trädgå...
El MaPi Hotel, Aguas Calientes
El MaPi Hotel, Aguas Calientes
Nytt, modernt och tilltalande hotell med trendig design och lokala influenser. Här finns en ljus och gästvänlig restaurang samt en hipp och ombonad bar där man kan låta kvällen klinga ut efter en uppl...
Hotel Casa Andina Standard Machu Picchu, Aguas Calientes
Hotel Casa Andina Standard Machu Picchu, Aguas Calientes
Nytt, modernt och fräscht hotell byggt 2013. Här finns en modernt inredd restaurang med stora fönster ut mot floden. Utmärkt läge mitt emellan järnvägsstationen och Vilcanotafloden i den lilla orten A...
Hotel Suenos del Inka, Cusco
Hotel Suenos del Inka, Cusco
Trevligt hotell delvist inhyst i en anrik och rustik byggnad med vackra stenväggar och charmig innergård. Ypperligt centralt läge nära torget och katedralen i stadens historiska stadskärna och på bekv...
Xima Hotel, Cusco
Xima Hotel, Cusco
Trevligt mellanklasshotell med renoverade och trivsamma allmänna utrymmen. Hotellet består av tre sammanlänkade byggnader varav två är byggda kring atriuminnergårdar och den tredje har en liten terras...
Libre Hotel, Miraflores-Lima
Libre Hotel, Miraflores-Lima
Trendigt, nytt och färgglatt hotell med intressant design och god komfort. Hotellet är ett så kallat koncepthotell och tillhör Best Westerns signature collection hotels vilket innebär att fokus lagts...
Libre Hotel, Miraflores-Lima
Libre Hotel, Miraflores-Lima
Trendigt, nytt och färgglatt hotell med intressant design och god komfort. Hotellet är ett så kallat koncepthotell och tillhör Best Westerns signature collection hotels vilket innebär att fokus lagts...