Skip to main content
När du vill åka på ditt livs äventyr

Scandoramas historia

Scandorama grundades 1980 av Claes Berglund och Johan Malmqvist från Norrköping. De blev goda vänner under sin studietid på Handelshögskolan i Stockholm och intresset för resandet väcktes på allvar när de parallellt med studierna jobbade extra som guide på bussresor. Johan och Claes fick en idé om att starta ett reseföretag där man bekvämt reser med buss och samtidigt får lära sig saker om de platser man passerar. De ville även ha med en kunnig guide för att informera och underhålla resenärerna. Eftersom Skåne är en bra utgångspunkt för resor till Europa, flyttade Johan och Claes ner till den skånska metropolen Malmö. De startade företaget med endast sig själva och turades om med att vara ute i Europa som guide eller att arbeta på kontoret med framtida resor. Allt gick mycket bra och de växte med rekordfart.

Scandorama i dag

I dag är Scandorama en av Sveriges största bussresearrangörer. Att du ska komma hem med oförglömliga reseupplevelser har varit vårt mål sedan vi startade med guidade rundresor för snart 40 år sedan. 2019 erbjuder vi över 60 noga utvalda resor - med buss, flyg eller både och! Med fem olika kategorier av resor finns upplevelser för alla smaker. Från myllrande storstäder och weekendresor till underbara rundresor, njutningsfulla vinresor och avkopplande flodkryssningar.

Vi brinner helt enkelt för att servera dig världen som du vill ha den. Med bekväma paketresor, handplockade utflykter och engagerade guider som gör att du kan lägga allt fokus på reseupplevelsen.

Huvudkontoret finns på Öresundsterminalen i Arlöv. VD sedan 2015 är Johan Arlock.

Historia:

1980: Företaget startas av Claes Berglund och Johan Malmqvist
1989: Scandoramas bussresor börjar säljas i Norge
1990: Scandorama inför flyg till flera destinationer
2006: Fler än 40 000 resenärer reser med Scandorama
2009: Johan Malmqvist säljer Scandorama till Ölvemarks Holiday och avgår som VD. Scandorama blir då ett helägt dotterbolag till Ölvemarks Holiday. I samband med detta uppköp gick Bergkvarabuss in som 45 % delägare i Ölvemarks Holiday.
2012: Bergkvarabuss köper de återstående 55 % av aktierna i Ölvemarks Holiday och Scandorama blir då ett helägt dotterbolag till Bergkvarabuss.
2015: Scandorama firar 35 år!
2016: Scandorama storsatsar på ett utomeuropeiskt program med bl.a. New York, Sydafrika, Sri Lanka och Kuba som blir en omedelbar succé.
2017: Inför ett nytt lojalitetsprogram ”Poängjakten” som gynnar våra trogna och återkommande resenärer.
2018: Scandorama lanserar det nya konceptet Scandorama Selection - med oförglömliga rundresor till världens alla hörn.
2019: 10 spännande nyheter presenteras. Däribland: Provence, Det okända Balkan, England med Cotswolds & Kent samt Emilia-Romagna.

Varmt välkommen till oss!