Skip to main content
När du vill åka på ditt livs äventyr

Singapore & Malaysia med Langkawi ✈

FLYGRESA - Asien - 15 dagar

 

Singapore & Malaysia med Langkawi - En resa med världsmetropoler, regnskogar & paradisstränder

Från kosmopolitiska Singapore till malaysiska kulturmetropolen Malacka och mäktiga huvudstaden Kuala Lumpur. En av världens äldsta regnskogar Taman Nagara och paradisön Langkawi. En härlig kombination av världsstäder, kulturcentrum, regnskog och långsträckta kritvita paradisstränder. Upplev Malackahalvöns höjdpunkter från Singapore i söder till Langkawi i norr.

Rundresan i korthet

Dag 1-2:  Skandinavien - Singapore
Dag 3:  Singapore
Dag 4:  Singapore - Malacka
Dag 5:  Malacka - Putrajaya - Kuala Lumpur
Dag 6:  Kuala Lumpur
Dag 7:  Kuala Lumpur - Kuala Tembling - Taman Negara
Dag 8:  Taman Negara
Dag 9:  Taman Negara - Kuala Lumpur - flyg till Langkawi
Dag 10-13:  Langkawi
Dag 14:  Flyg från Langkawi - Kuala Lumpur
Dag 15:  Landar i Skandinavien

Höjdpunkter på resan!
 • Singapore - stad & stat
 • Kolonialstaden Malacka
 • Putrajaya - den andra huvudstaden
 • Malaysias huvudstad Kuala Lumpur
 • Taman Negaras regnskog
 • Strandparadiset Langkawi
         

Dagsprogram

Dag 1-2: Mot Sydostasien

Flyg till Singapore: Flygen lyfter, vi mellanlandar och byter sedan till vårt direktflyg till Singapore där vi landar nästa dag. På flygplatsen väntar guide och transferbuss för transport till utmärkta Grand Copthorne Waterfront Hotel. Vi får nu möjlighet att vila upp oss efter flygresan och kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 3: Singapore - stad & stat

Singapore: Efter frukost ger vi oss ut på en stadsrundtur för att upptäcka de största sevärdheterna i denna moderna, nästan futuristiska, stad. Vi upplever den kosmopolitiska atmosfären i de olika stadsdelarna och besöker både Chinatown och Little India som visar att Singapore är ett mångreligiöst och mångkulturellt litet land. Från de gamla kolonialkvarteren kan vi på avstånd beskåda Marina Bay, modernt och imponerande. Vi missar inte heller statyn av Merlion, Singapores symbol som har ett lejons huvud och en fisks kropp. Vi ser den botaniska trädgården, en grön oas i staden och det lilla landets enda världsarv listat av Unesco. Eftermiddagen är fri att på egen hand uppleva staden. Kanske vill du njuta av den världsberömda drinken Singapore Sling på legendariska Raffles Hotel, shoppa loss på Orchard Road eller bara vandra runt och njuta av världsstaden. Kvällen är även den fri för ytterligare upptäckter i staden som lever dygnet runt!

Dag 4: Malaysia hägrar

Singapore - Malacka: Efter frukost är det dags att åka norrut på Malackahalvön. Bussen tar oss snabbt till gränsposteringen Johor Bharu mellan Singapore och Malaysia och snart är vi i vårt andra land på resan. Vi färdas över den malaysiska landsbygden och når så småningom staden Malacka, ca 26 mil. Direkt efter ankomst ger vi oss ut på en stadsrundtur för att uppleva stadens alla höjdpunkter. Malacka har genom århundradena varit en viktig knutpunkt för handeln mellan öst och väst. Kryddor, guld, siden, te, opium, tobak och parfymer lockade köpmän från både Kina och kolonialmakterna Portugal, Holland och England. Det är kanske här som Malaysias unika blandning av kulturer är allra mest påtaglig. Under vår rundtur kommer vi att få se hur detta i dag visar sig i Malackas historiska centrum. Efter att vi bekantat oss med sevärdheter som det gamla holländska Stadthuys, St. Paulskyrkans ruiner och porthuset Porta de Santiago checkar vi in på ståtliga Swiss Garden Hotel som på kvällen dukar för middag.

Dag 5: Via Putrajaya till Kuala Lumpur

Malacka - Kuala Lumpur: Vi lämnar Malacka och åker norrut till den administrativa huvudstaden Putrajaya, grundad 1995 när regeringen beslutade sig för att lämna Kuala Lumpur. Med smeknamn som trädgårdsstaden och den intelligenta staden är Putrajaya en modern och pulserande stad, med innovativ stadsplanering och stor respekt för miljön. Namnet Putrajaya hedrar Malaysias första premiärminister Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj för hans ovärderliga bidrag till nationen. Efter en rundtur i denna moderna skapelse äter vi lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter till landets officiella huvudstad, Kuala Lumpur, ca 18 mil. Vi checkar in på trendiga Hotel Element, en utmärkt utgångspunkt för att utforska stadens största sevärdheter och de berömda shoppinggatorna. Kvällen är fri att på egen hand njuta av Kuala Lumpurs sprakande kvällsliv.

Dag 6: Malaysias mäktiga huvudstad

Kuala Lumpur: Vi inleder dagen med att ta oss till den jättelika stadens norra utkanter och Batugrottorna, ett grottempel uthugget i en kalkstensklippa. Platsen räknas som det kanske viktigaste hinduiska templet utanför Indien. Här finns ett av de tio heliga skrinen varav sex finns i Indien och fyra i Malaysia. Efter besöket i grottemplet beger vi oss tillbaka in till centrala Kuala Lumpur och Gamla stan där en stadsvandring står på schemat. Kuala Lumpur är en pulserande metropol med härlig energi, ibland beskriven som ett österländskt Manhattan. Indiska småbutiker, kinesiska gator med röda lampor och elektronikaffärer samsas om vartannat. Kuala Lumpur har en lång historia influerad av portugisiska, japanska och engelska kolonisatörer. Men det är inte bara ett myller av gränder och marknader, moskéer och botaniska trädgårdar. Mitt i allt det orientaliska reser sig två av världens högsta byggnader, Petronas Twin Towers och Menara Kuala Lumpur Tower som med sina över 400 meter reser sig som trumpetstötar mot skyn. Det moderna Kuala Lumpur är starkt influerat av västerländsk arkitektur, men historien är ständigt närvarande. En fascinerande, vibrerande och häftig stad med en rik och färgstark historia!

Under vår stadsvandring ser vi bland annat Sri Maha Mariammans tempel, ett vackert hinduistiskt tempel som sägs vara stadens äldsta. Vi promenerar genom Chinatowns huvudgata för att besöka Central market, en marknad full av lokala souvenirer och hantverk. Nästa stopp är vid Masjid Jamed, platsen där två floder möts och staden en gång i tiden grundades. Vi tar en promenad genom de gamla kvarteren som kan liknas vid ett levande museum och efter en liten stund når vi frihetstorget där landet förklarades självständigt 1957. Vi ser också Sultan Abdul Samad Building, en ståtlig historisk byggnad. Vår buss hämtar oss sedan och vi ser Nationalmoskén, den vackra gamla järnvägsstationen och det blir även ett fotostopp vid Petronas tvillingtorn. Eftermiddagen och kvällen är sedan fri att fortsätta utforska Kuala Lumpur.

Dag 7: Mot regnskogen

Kuala Lumpur - Taman Negara: Det har blivit dags att lämna storstadsdjungeln för regnskogsdjungeln. Efter frukost sätter vi kurs mot Kuala Tembeling där långbåtar väntar för att ta oss in i regnskogen, ca 20 mil. Vår resa mot Taman Negara startar nu uppströms på floden och ju närmare vi kommer vår lodge, desto mer tätnar vegetationen och ju högre blir träden. Vi befinner oss nu mitt inne i det som tillsammans med ett par skogar i Amazonas räknas som världens äldsta regnskog! Nationalparken grundades 1939 och är centralt belägen på en isolerad del av Malackahalvön. Den omfattar ungefär 4 300 kvadratkilometer och är en 130 miljoner år gammal oas. Här finns otaliga fåglar, fjärilar, insekter, fiskar, växter, kräldjur, däggdjur, uråldriga träd, en unik flora och fauna, spektakulära grottor, vattenfall och bergstoppar. Vi checkar in i våra stugor på trevliga Mutiara Taman Negara Eco Park Resort och kan sedan bekanta oss med lodgens stora område, dess olika faciliteter och natur. På kvällen äter vi middag tillsammans och därefter träffar vi vår naturguide för ett informationsmöte med efterföljande nattvandring. Att uppleva regnskogen på natten är en stor upplevelse. Har vi tur stöter vi kanske på däggdjur som sambarhjortar, mushjortar och piggsvin. Här finns mycket att se så glöm inte ficklampan! Efter avslutad nattvandring återvänder vi till lodgen och en första natt i våra stugor.

Dag 8: Magiska naturäventyr

Taman Negara: Efter frukost väntar en heldag i regnskogen. Tillsammans med vår naturguide ger vi oss ut på en vandring med flera stopp för att beskåda alla de växter, insekter och djur som passerar vår väg. Leden vi går på kallas Canopy Walkway och bakgrunden till namnet är att den för oss fram till en av resans höjdpunkter, världens längsta canopy; trädhängbro. Detta hängbrosystem är 530 meter långt och svävar högt ovan mark, som högst över 50 meter. Tittar vi upp när vi står vid den högsta punkten har vi fortfarande 50 meter upp till trädtopparna! Dessa hängbroar är imponerande och vandringen blir ett svajande härligt äventyr samtidigt som vi får möjlighet att beundra utsikten och här och där skymta de olika djuren. Mäktigt och många härliga vyer! Vi återvänder till lodgen för lunch och på eftermiddagen väntar en resa i mindre långbåtar längs en liten flodarm till Lata Berkoh. Njut av denna båttur på floden Tahan där djungeln nästan täcker himlen. Det är en smal flodfåra och har vi tur syns här både apor och varaner. När floden blir så pass grund att våra båtar inte längre kan ta sig fram stiger vi av. Framför oss har vi nu en lätt vandring genom regnskogen för att komma fram till belöningen, vattenfallet Lata Berkoh som namnet till trots snarare är en fors än ett vattenfall. Glöm inte att ta med badkläder för nu ges det möjlighet till bad i det svalkande vattnet från källan Gunung Tahan. Upplev en naturlig jacuzzi i de gropar som bildats i forsen. Vi njuter av den underbara miljön långt från civilisationen. En härligt upplevelserik dag i regnskogen!

Dag 9: Mot strandparadiset

Taman Negara - Kuala Lumpur - flyg till Langkawi: Efter frukost stiger vi ombord på vattentaxin som tar oss över floden till Kuala Tahan Jetty där buss väntar för vidare transport till Kuala Lumpurs flygplats, ca 30 mil. Efter en flygtur på knappt en timme landar vi på Langkawi, av många beskrivet som ett paradis. Nu väntar en helt ny sida av Malaysia med underbara stränder och avkoppling. Vi checkar in på valt hotellalternativ vid stranden. 

Dag 10-13: Sköna dagar på Langkawi

Langkawi: Malaysias mest kända semesterö är lugn och avkopplande med vita korallstränder som varvas med regnskog. Legenden berättar att stränderna fått sin färg från blodet av en prinsessa som oskyldig dömdes till döden för äktenskapsbrott. När prinsessan dog rann hennes vita blod ut i sanden och gav stränderna dess kritvita färg. Några timmar under palmerna i den kritvita sanden här är nog så nära vi kommer total avkoppling. Langkawi ligger i Andamanhavet i norra Malaysia, ett par mil från malaysiska fastlandet nära den thailändska kusten. Ögruppen består av 99 öar och den största av öarna är Pulau Langkawi (pulau betyder ö) med en befolkning på runt 45 000 invånare. Den enda andra bebodda ön i gruppen är Pulau Tuba. Langkawi var tidigare ett ökänt tillhåll för pirater men i dag är ön främst omtalad för sina vackra sandstränder, det azurblå vattnet, de dramatiska klippformationerna och den genuina landsbygden. Här finns mycket att upptäcka om man skulle tröttna på strandlivet. Ett exempel är vattenfallet Telaga Tujuh med sina sju bassänger mitt i djungeln där man kan njuta av ett svalkande dopp efter en djungelpromenad. Tar man sig utanför de tätbebyggda områdena på Langkawi är den lantliga prägeln påtaglig och mellan de små byarna tar man sig fram på slingrande vägar mellan risodlingar och vattenbufflar. En annan fantastisk naturupplevelse väntar dem som väljer att ta sig runt bland de många obebodda öarna med snabba flatbottnade båtar.

Dag 14: Vi lämnar paradiset

Flyg från Langkawi: Efter våra dagar på Langkawi och en kontrastrik rundresa på Malackahalvöns fastland har det blivit dags att vända blickarna hemåt igen. Buss hämtar för transfer till flygplatsen för flyg till Kuala Lumpur där vi byter flyg en första gång.

Dag 15: Åter på hemmaplan

Landar i Skandinavien: Efter en bekväm nattflygning mellanlandar vi för byte av flyg och vidare färd till vald flygplats. På återseende!

Bra att veta

Visum
Behövs ej för svenska medborgare för vistelser under 90 dagar. Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst. För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Fysisk form
Denna resa innehåller en del vandring. Resenären måste kunna ta sig fram på egen hand utan hjälpmedel (ex. rullator eller rullstol). Våra resor är generellt ej lämpade för rörelsehindrade. Genomsnittlig god fysisk form krävs. Som resenär måste man kunna gå till sevärdheter och hotell, ibland i otillgänglig miljö på ojämnt underlag, på egen hand samt ta sig ombord på bussar, tåg och båtar.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 1-3 USD/EUR per dag till chaufför och 2-4 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Språk: Engelska, kinesiska, tamil, malajiska och malaysiska.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no
Tid: + 6 timmar vid sommartid i Sverige och + 7 timmar om vintertid i Sverige.
Valuta: Singaporianska dollar (SGD) och Ringgit (MYR), amerikanska dollar (USD) kan växlas till lokal valuta på plats.
Kreditkort: Kreditkort accepteras som betalningsmedel på de flesta större hotell och i många butiker. Uttagsautomater för Visa och MasterCard finns i de flesta större städer.
Elektricitet: 220-240 volt, adapter behövs då kontakterna ser olika ut.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
4/2ArlandaBerjaya Langkawi Resort, Pantai Kok621 985:-Boka
4/2ArlandaHoliday Villa Beach Resort Langkawi, Pantai Tengah220 985:-Boka
4/2KastrupBerjaya Langkawi Resort, Pantai Kok721 985:-Boka
4/2KastrupHoliday Villa Beach Resort Langkawi, Pantai Tengah220 985:-Boka
4/2LandvetterBerjaya Langkawi Resort, Pantai Kok321 985:-Boka
4/2LandvetterHoliday Villa Beach Resort Langkawi, Pantai Tengah220 985:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
17/3ArlandaBerjaya Langkawi Resort, Pantai Kok822 985:-Boka
17/3ArlandaHoliday Villa Beach Resort Langkawi, Pantai Tengah821 985:-Boka
17/3KastrupBerjaya Langkawi Resort, Pantai KokMer än 822 985:-Boka
17/3KastrupHoliday Villa Beach Resort Langkawi, Pantai TengahMer än 821 985:-Boka
17/3LandvetterBerjaya Langkawi Resort, Pantai Kok822 985:-Boka
17/3LandvetterHoliday Villa Beach Resort Langkawi, Pantai Tengah821 985:-Boka

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Singapore, Kuala Lumpur - Langkawi t/r samt Kuala Lumpur - Skandinavien
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 12 övernattningar i dubbelrum
 • 12 frukostar (dag 3 - 14)
 • 3 luncher (dag 5 och 7 - 8)
 • 3 middagar (dag 4 och 7 - 8)
 • Arrangemang enligt program


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 6 495:-

Hotell

Destinationshotell

Berjaya Langkawi Resort, Pantai Kok
Berjaya Langkawi Resort, Pantai Kok
Stor, elegant och härlig semesterresort med avkopplande atmosfär omgiven av frodig tropisk grönska nära det azurblå havet i semesterparadiset Langkawi. Resorten är utspridd på ett vidsträckt område i...
Holiday Villa Beach Resort Langkawi, Pantai Tengah
Holiday Villa Beach Resort Langkawi, Pantai Tengah
Komfortabelt strandhotell byggt i U-form runt den härliga utomhuspoolen med fantastisk utsikt över det kristallklara vattnet. Vid ankomst hälsas du välkommen av den trevliga receptionspersonalen i den...

Övernattningshotell

Grand Copthorne Waterfront Hotel, Singapore
Grand Copthorne Waterfront Hotel, Singapore
Stort, lyxigt och förstklassigt hotell med en modern och flärdfull miljö. Utmärkt centralt läge intill den slingrande floden mittemot Robertson Quay. Härifrån är det lätt att ta sig till stadens alla...
Swiss Garden Hotel, Malacka
Swiss Garden Hotel, Malacka
Modernt och ståtligt hotell som med sin imponerande höjd bjuder på fantastisk panoramautsikt över Malacka. Restaurangen på 9:e våningen vetter ut mot en innergård med terrass, planteringar samt en uto...
Hotel Element, Kuala Lumpur
Hotel Element, Kuala Lumpur
I hjärtat av Kuala Lumpur ligger detta fantastiska hotell i en 275 meter hög och utmärkande skyskrapa designat av Foster+Partners som är belägen i närheten av stadens mest kända landmärke Petronas Twi...
Mutiara Taman Negara Eco Park Resort, Kuala Tahan
Mutiara Taman Negara Eco Park Resort, Kuala Tahan
Mitt inne i en av världens äldsta regnskogar, längs floden Tembeling ligger denna naturens pärla. Charmig ekoturism-resort utspridd på ett område med frodig grönska, välansade gräsmattor och promenadv...