Skip to main content
När du vill åka på ditt livs äventyr

Tambopata Ecolodge, Tambopata National Reserve-Amazonas

Uppskattad, välskött och rustik ecolodge mitt i Amazonas frodiga djungel. Ett annorlunda boende i enkla träbungalows med stråtak som ger dig möjlighet att komma riktigt nära naturen. Ensligt beläget långt in i regnskogen, nära floden, ca 72 km från närmaste samhälle. Här finns en trevlig restaurang med bar. Rummen är belägna i rustika och spartanskt inredda bungalows, som vardera hyser flera rum, utspridda över området och har en trivsam liten veranda framför ingången med stolar där man kan sitta och njuta av naturen. Hotellet strävar efter att ha så liten negativ inverkan som möjligt på den omgivande naturen och miljötänket yttrar sig på flera sätt, bland annat är byggnaderna uppförda i lokala material för att harmonisera med omgivningen. Lodges elförsörjning kommer från solpaneler och är därför begränsad till uppvärmning av duschvatten, matlagning och ljus kvällstid i restaurangen. Då transport till lodgen sker med båt får endast det väsentligaste för övernattning och besök i djungeln tas med, resterande packning förvaras under tiden i Puerto Maldonado. Ett unikt och annorlunda äventyr och en storslagen naturupplevelse, utan internetmottagning!

Hotellet: Byggt 1991. Restaurang, bar, lounge. Gummistövlar finns att låna.
Våningar: 1
Hiss: Nej. Trappa från båtens anläggningsplats upp till lodgen.
Läge: Beläget i Tambopata nationalpark, ca 3-4 timmars färd med buss och båt från Puerto Maldonado.
Antal rum: 20
Rummen: Ca 24 kvm stora utrustade med dusch, wc, sängar med myggnät, stearinljus och en liten veranda med sittplatser. Rummen har inga glasfönster utan är öppna mot naturen och djungelns ljud men kan skärmas av med draperier.
Övrigt: Lodgens vatten pumpas upp från Gallocunafloden och genomgår olika reningsprocesser, då det bland annat tillförs klor, innan det förvaras i olika tankar beroende på användning. Vattnet i badrummet är uppvärmt av solenergi och ej lämpligt att dricka. Vattnet som används till matlagning genomgår en separat rening och filtrering. Vattnet som bland annat används för att fylla vattenbringaren på rummet genomgår ytterligare rening och kan därför drickas eller användas vid tandborstning. Vatten på flaska finns att köpa i baren. Renat vatten är värdefullt och bör användas aktsamt. Lodgens elförsörjning kommer från solpaneler och tillgången är begränsad varpå 220 volt ström endast finns tillgängligt i köket och matsalen under lunchen kl 10-13 samt i huvudbyggnaden, restaurangen och baren under kvällen kl 17-22, där det då finns möjlighet att ladda sin elektriska utrustning. Det finns ingen elförsörjning i rummen.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Tambopata National Reserve, PE- PUERTO MALDONADO
Telefon: +51-82-57 13 97