Skip to main content
När du vill åka på ditt livs äventyr

Tanzania med Zanzibar ✈

FLYGRESA - Afrika - 13 dagar

 
Flygresa & Kryssning Selection

Tanzania med Zanzibar - Storslagen safari & paradislika stränder

Följ med och upptäck några av Afrikas främsta vildmarksområden! Mellan mytomspunna Kilimanjaro och storslagna Victoriasjön finner vi Tarangire, Manyarasjön, Ngorongorokratern och välkända Serengeti. Djur och natur när det är som bäst! Vi övernattar i nationalparkerna och ägnar dagarna åt game drives. Avslutningsvis väntar sol och bad på Zanzibars paradislika vita stränder. Äventyr och avkoppling!
 

Rundresan i korthet

Dag 1-2:  Skandinavien - Arusha 
Dag 3:  Arusha - Tarangire National Park
Dag 4:  Tarangire National Park - Lake Manyara National Park
Dag 5   Lake Manyara National Park - Serengeti National Park
Dag 6:
  Serengeti National Park
Dag 7:  Serengeti National Park - Ngorongoro
Dag 8:  Ngorongoro - Arusha - flyg till Zanzibar
Dag 9-11:  Zanzibar
Dag 12:  Flyg från Zanzibar
Dag 13:  Landar i Skandinavien

Höjdpunkter på resan!
 • Tarangire National Park
 • Lake Manyara National Park
 • Serengeti National Park
 • Ngorongorokratern
 • Zanzibars paradislika stränder
         

Dagsprogram

Dag 1-2: Flyget till Tanzania

Flyg till Arusha: Avresa från Skandinavien och efter mellanlandning med byte flyger vi under natten vidare mot Arusha och Kilimanjaros flygplats där vi landar under eftermiddagen påföljande dag. På flygplatsen väntar vår lokalguide och jeepar för transport till Arusha och bekväma Mount Meru Hotel. På kvällen äter vi en första middag tillsammans. 

Dag 3: Tarangire National Park

Arusha - Tarangire National Park: Efter frukost påbörjar vi äventyret på riktigt! Vi tar plats i jeeparna och sätter kurs mot Tarangire National Park och genuina Sopa Lodge, ca 15 mil. Tarangire består till stor del av savann men även buskmarker och akaciaskogar står att finna. Vi inleder med lunch på lodgen innan vi ger oss ut på safari och game drive, djurskådning. Vi bjuds på vidsträckta panoramavyer över det öppna landskapet och här lever bland annat stora elefanthjordar, lejon, geparder och leoparder. Under torrperioden, juli - november, kommer tusentals djur till Tarangirefloden för att dricka. På kvällen äter vi middag tillsammans på lodgen.

Dag 4: Lake Manyara National Park

Tarangire National Park - Lake Manyara National Park: Efter en tidig frukost checkar vi ut och lämnar Tarangire för vidare färd norrut till Lake Manyara National Park och trevliga Serena Safari Lodge, ca 10 mil. Vi inleder med lunch på lodgen innan vi ger oss ut i på safari och game drive. Landskapet är parklikt och den vackra sjön Manyara bevattnar området året runt vilket skapar en miljö med tropisk regnskog och tät vegetation. Det är främst i norra delen av parken som den djungelliknande skogen återfinns, i övrigt består parken av delvis bevuxen savann. Här trivs främst gräsätare som zebror och antiloper men även bufflar och giraffer. I skymningen återvänder vi till lodgen för middag och övernattning.

Dag 5: Mot nationalpark nr. 3

Lake Manyara National Park - Serengeti National Park: Efter ännu en tidig frukost checkar vi ut och lämnar Manyara för att åka ytterligare norrut till Serengeti National Park och charmiga Serena Safari Lodge, ca 22 mil. Vi inleder även i dag med lunch på lodgen innan vi ger oss ut på en första safari i Tanzanias största nationalpark. Savannen tycks aldrig ta slut och vi förstår snart varför så många naturfilmer spelats in här! I skymningen återvänder vi till lodgen för middag och övernattning.

Dag 6: Serengeti National Park

Serengeti National Park: Nu väntar en hel dag med safari! Vi ger oss ut på game drives både morgon och eftermiddag för att få ut så mycket som möjligt av nationalparken. Serengeti är en av de mest välkända parkerna och ett av världens största skyddsområde för vilda djur. Belägen på gränsen till Kenya och med flera miljoner djur fördelade på närmare 15 000 km², motsvarande Nordirland ytmässigt, har parken ett mycket stort vetenskapligt värde och den är även utsedd till världsarv av Unesco. Förutom den stora migrationen, när stora hjordar vandrar mellan områden på jakt efter mat och vatten, är parken starkt förknippad med lejon. I Serengeti finns goda chanser att se fyra av de berömda Big five - lejon, elefanter, bufflar och även leoparder. Den femte, noshörningen, är svårare att hitta men däremot finns det flodhästar och giraffer samt nilkrokodiler vid vattendragen och ett rikt fågelliv. En härlig dag med stora upplevelser väntar!

Dag 7: Ngorongoro Conservation Area

Serengeti National Park - Ngorongoro: Efter frukost lämnar vi Serengeti för den kollapsade vulkanen Ngorongorokratern, belägen ca knappt 2 300 m ö h i det naturskyddade området Ngorongoro Conservation Area. På vägen passerar vi ravinen Olduvai, en historiskt och arkeologiskt sett mycket intressant plats. Väl i Ngorongoro tar vi oss ner i kalderan, den kraterliknande formation som bildas när en vulkan kollapsar, för en game drive. Den ungefär 600 meter djupa kratern har ett rikt och varierat djurliv med större djur som flodhästar, zebror, gnuer, vårtsvin med flera. Även rovdjur som hyenor och leoparder finns här och dessutom den sista pusselbiten i Big five - den ytterst sällsynta svarta noshörningen. För att se denna krävs dock en rejäl dos tur. Landskapet är flackt med varierad natur, från slättland till våtmark. Efter safarin tar vi oss till rustika Serena Safari Lodge, ca 17 mil, som dukar för middag.

Dag 8: Mot paradislik ö

Ngorongoro - Zanzibar: Vi lämnar Ngorongoro, passar på att äta lunch i Arusha och fortsätter sedan till Kilimanjaros flygplats, ca 23 mil. Här väntar flyget till Zanzibar, en flygning på ungefär en och en halv timme. Väl på Zanzibar tar vi oss till öns östra kust där vi chekar in på valt resorthotell, ca 7 mil.

Dag 9-11: Magiska Zanzibar

Zanzibar: Huvudön Unguja är den största och kallas i folkmun kort och gott Zanzibar. Förutom vita sandstränder och vajande palmer vid Indiska oceanen bjuder ön på kultur och historia. Varva lata dagar på stranden med att upptäcka öns brokiga förflutna. Några sköna dagar på Zanzibar blir ett perfekt avslut på äventyret i Tanzania!  

Dag 12: Adjö Afrika

Flyg från Zanzibar: Efter en magisk safariresa och härligt solfyllda dagar har det blivit dags att åka till flygplatsen och påbörja hemresan.

Dag 13: Åter på hemmaplan

Landar i Skandinavien: Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi åter på vald flygplats. På återseende!

Bra att veta

Visum
För svenska medborgare krävs visum för att resa till Tanzania. Du ansvarar, ansöker och betalar själv för ditt visum. Ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresa. För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Ansökan och betalning av visumet görs via ett onlineformulär på adressen https://eservices.immigration.go.tz/visa/ och kostar ca 50 dollar per person.

Passuppgifter
Före avresa behöver vi samla in dina passuppgifter. Informationen krävs av flygbolaget och vår lokala agent för uppbokning av hotell, utflykter och eventuella inrikesflygningar. Denna information skickar du till oss snarast möjligast efter bokningstillfället genom att fylla i blanketten Inreseinformation. Det är resenärens ansvar att lämna korrekt information. Informationen ska vara oss tillhanda så fort som möjligt efter bokningstillfället.

Blanketten kan fyllas i online på adressen:
/inreseinformation eller skrivas ut här » och skickas med post till:

Scandorama ”Flygavdelningen”
Box 4012, SE-203 11 Malmö

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Fysisk form
Resenären måste kunna ta sig fram på egen hand utan hjälpmedel (ex. rullator eller rullstol). Våra resor är generellt ej lämpade för rörelsehindrade. Genomsnittlig god fysisk form krävs. Som resenär måste man kunna gå till sevärdheter och hotell, ibland i otillgänglig miljö på ojämnt underlag, på egen hand samt ta sig ombord på bussar, tåg och båtar.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar för resor i Tanzania rekommenderas 6-8 USD per dag till chaufför och 8-10 USD per dag till lokalguide och ranger. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Språk: Kiswahili.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no.
Tid: Svensk tid +1 timme (sommartid).
Valuta: Tanzanisk shilling (TZS). Tanzanisk valuta kan du växla på plats i Tanzania, växlingskontor i Sverige erbjuder ej TZS. Vi rekommenderar att du tar med USD.
Kreditkort: Det kan vara besvärligt att ta ut pengar men förändringar sker löpande och kreditkort blir allt mer utbredda. Det finns uttagsautomater i de större städerna men det är inte alltid de fungerar. Många större lodger och souvenirbutiker accepterar kort.
Elektricitet: 220-250V, adapter behövs.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Arusha samt Arusha - Zanzibar och Zanzibar - Skandinavien
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 10 övernattningar i dubbelrum
 • 10 frukostar (dag 2 - 12)
 • 5 luncher (dag 3 - 7)
 • 10 middagar (dag 2 - 11)
 • Arrangemang enligt program


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda eller Landvetter.

Enkelrumstillägg från 4 495:-

Hotell

Destinationshotell

Karafuu Beach Resort & Spa, Zanzibar
Karafuu Beach Resort & Spa, Zanzibar
Avkopplande semesterresort med underbart läge intill den kritvita sandstranden på Zanzibars östra kust. Resortens stil påminner om en afrikansk by och de stråtaksförsedda byggnaderna omgärdas av en tr...
Ocean Paradise Resort & Spa, Zanzibar
Ocean Paradise Resort & Spa, Zanzibar
Exotisk och härlig semesterresort i afrikansk stil med stråtaksförsedda bungalows och ett underbart läge vid stranden och Indiska oceanen. Zanzibar är känt för att ha några av världens finaste strände...

Övernattningshotell

Mount Meru Hotel, Arusha
Mount Meru Hotel, Arusha
Modernt och elegant hotell med välskött trädgård och härlig utomhuspool. Staden Arusha är belägen vid foten av Mount Meru som är Tanzanias näst högsta berg och som gett hotellet dess namn. Hotellet ha...
Sopa Lodge, Tarangire
Sopa Lodge, Tarangire
Trevlig safarilodge omgiven av frodig grönska och spännande djurliv mitt ute i Tarangires nationalpark. Lodgen består av flera olika byggnader utspridda i trädgården med en cirkelformad huvudbyggnad m...
Serena Safari Lodge, Lake Manyara National Park
Serena Safari Lodge, Lake Manyara National Park
Genuin och trivsam lodge byggd i traditionell afrikansk stil bestående av ett flertal runda bungalows, så kallade rondavels, med tjocka rappade lerväggar och konformade stråtak. Underbart vackert läge...
Serena Safari Lodge, Serengeti
Serena Safari Lodge, Serengeti
Charmig och rustik safarilodge belägen mitt ute i bushen i Serengetis välkända nationalpark med vidsträckta gräsmarker och ett rikt djurliv. Lodgen består av ett flertal runda bungalowbyggnader, så ka...
Serena Safari Lodge, Ngorongoro
Serena Safari Lodge, Ngorongoro
Genuin och trivsam lodge med afrikansk gästfrihet och avkopplande atmosfär. Den moderna lodgen består av ett flertal byggnader och har ett unikt utseende där väggarna är byggda av runda stenar från fl...